SPLETNA PRODAJA SLIK

DOBRODELNA PRODAJA LIKOVNIH UMETNIN, FOTOGRAFIJ IN SKULPTUR

Katalog umetniških del Datoteka

 

KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: os.l-pivka@guest.arnes.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
 
 
 

OBVESTILA


6. DAN ZA SPREMEMBE

Od 23. do 27. marca 2015 se bodo nekateri učenci naše šole udeležili akcije pleskanja, poslikave in grafitiranja podhoda na železniški postaji na Ptuju.


SEDEM KORAKOV

Območno srečanje otroških folklornih skupin bo v četrtek, 2. aprila 2015, v kulturni dvorani v Trnovski vasi ob 17.uri. Vstopnina je 2,50 eur.
Na srečanju se bosta predstavili otroška in mladinska folklorna skupina OŠ dr. Ljudevita Pivka.

Vljudno vabljeni!GRADNJA NAŠE NOVE ŠOLE SE NADALJUJE 

V ponedeljek, 2. marca 2015 se je gradbišče naše nove šole odprlo in gradnja se nadaljuje. Juhej!


Spoštovani obiskovalci naše spletne strani

Na šoli se trudimo na različne načine zbrati določena sredstva, da lahko omogočimo  našim učencem čim več dodatnih dejavnosti in aktivnosti v okviru rednega vzgojno izobraževalnega procesa. S pomočjo staršev smo zbrali izredno cenjena likovna dela, ki vam jim predstavljamo pod zavihkom »SPLETNA PRODAJA SLIK«.

Vabimo Vas,  da si likovna dela ogledate. Mogoče pa katera likovna umetnina čaka ravno na vas, da vam polepša vaš bivalni prostor. Sredstva bodo namenjena izključno za delovanje šolskega sklada OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

S spoštovanjem

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica OŠ dr. Ljudevita Pivka PtujE-RAČUNI

Splošni pogoji za poslovanje z E-RAČUNOM

 

Dogodki

 DAN ZA SPREMEMBE

Mentorica akcije na šoli: Jasna Veber Zazula

Sodelujoči učenci PPVI in NIS: Andrej, Janko, Rajko, Anja, Aleksandra, Gina, Valerija, Manuela, Jan Š., Matej, Simon, Anja B., Natalija, Maja.

Med 23. in 27. marcem je naša šola sodelovala pri vseslovenski prostovoljski akciji DAN ZA SPREMEMBE, katere nacionalni nosilec in koordinator je bila Slovenska filantropija. Letošnje geslo se je glasilo Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI. In smo. Vsak dan v tednu smo izbrali petčlansko posadko učencev in se odpravili v podhod na železniški postaji Ptuj, kjer so nas vsako jutro prijazno pričakali organizatorji akcije. Najprej smo smuknili vsak v svoje zaščitno oblačilo, si nadeli zaščitni znak akcije – rumeno ribico ter resno poprijeli za čopiče. Prvi dan nam je mojster Branko Goričan predstavil poklic slikopleskarja. Seznanili smo se s celotnim postopkom pleskanja, od zaščite površin, pravilnega mešanja barv, do vseh zakonitosti pleskanja z valjčki in s čopiči. Tudi ustreznega čiščenja in pranja orodja ter slikopleskarskih pripomočkov smo se naučili. Sledili smo vsem mojstrovim navodilom in tunel smo, kot bi mignil, prepleskali v toplo belino, ki je kar klicala po novih zgodbah. Drugi dan smo sledili mentorju slikarske akcije Gregorju Samasturju in stene železniškega podhoda so pričele dobivati novo podobo. Vsak nov dan smo se lotili nove stene in jo ovili v zgodbo barvitega linijskega valovanja iz katerega je v obliki barvitih ribic zasijala dobra energija vseh, ki si svet želimo spremeniti na bolje. V železniškem podhodu so spregovorili tudi grafitarji, ki so z živahnimi kompozicijami nadgradili lani napravljene grafite. Pri akciji pleskanja, poslikave in grafitiranja, ki jo lahko štejemo tudi za uspešen medgeneracijski prostovoljski projekt, so poleg učencev naše šole sodelovali še učenci drugih ptujskih osnovnih šol. Pridružili pa so se nam še: Dom upokojencev Ptuj, Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marjana Borštnarja, OE VDC Budina s svojimi uporabniki, dijaki Ekonomske šole Ptuj, grafitar Marko Gavez Kolarič ter mnogi drugi zainteresirani, tudi mimoidoči. Ptujska organizatorja projekta sta CID Ptuj in Društvo za šport invalidov Most Ptuj v sodelovanju s Slovenskimi železnicami in drugimi partnerji. Medijski pokrovitelj je Radio tednik Ptuj. Kot soorganizatorji v projektu pa so sodelovali še Slikopleskarstvo Branko Goričan, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ptuj, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Mestna občina Ptuj. Nove izkušnje in novo pridobljena znanja smo nadgradili še z novimi medgeneracijskimi poznanstvi, poglobili pa smo tudi vezi s starimi prijatelji. Prav zato so nam ustvarjalni dopoldnevi tega tedna, ki smo jih preživeli v ptujskem železniškem podhodu hitro minili. V nas pa so še močneje prižgali luč zavedanja, da moramo biti sami sprememba, ki si jo želimo v svetu.

Jasna Veber Zazula


DELOVNA PRAKSA UČENCEV POSEBNEGA PROGRAMA

V petek, 20. 3. 2015 so učenci Posebnega programa 4.-6. stopnje pričeli z vsakoletno delovno prakso. Običajno so učenci hodili na prakso v Varstveno delovne centre (VDC) Sonček, Sožitje, Dornava in Dornava-Budina. Letos pa smo jim, ob VDC-jih, omogočili, da znanje in izkušnje nabirajo še v nekaterih dejavnostih na Ptuju. Tako se nekateri učenci odpravljajo na prakso v Kavarno BO caffe, cvetličarno Roža, trgovinico Skrinjica unikatov, mizarstvo – suha roba Pintar ter TIC – Turistično informacijski center. Na tem mestu velja omeniti, da se delovna praksa povezuje z našim Inovacijskim projektom z naslovom »Vključevanje mladostnikov z motnjo v duševnem razvoju v večinsko delovno okolje«.

Začetek delovne prakse smo vsi pričakali z velikim navdušenjem, prisotne pa je bilo kar nekaj treme in neučakanosti. Vendar se je začetna trema po prvi uri na »delovnem mestu« hitro razblinila. Rajko je kot pravi natakar stregel goste s kavicami in sendviči. Janko se je hitro vživel v nego in skrb za rožice ter ob njih prav zacvetel. Andrej je pilil svoje znanje v trgovini s suho robo, kjer se je dodatno izpolnjeval v žganju v les. Izdelal je desko z motivom slovenskih nageljnov. Kaja je sprejemala tuje in slovenske turiste, ki so se oglasili v TIC-u ter jim predstavila mesto Ptuj. Urejala je tudi polico s prospekti. V trgovinici unikatov pa je Gina zlagala oblačila, lepila cene ter pomagala pri prodaji.

Naši učenci so bili s strani delodajalcev zelo pohvaljeni za marljivost in prijaznost. Navdušeni in srečni pa so bili tudi učenci. V šolo so se vrnili polni novih izkušenj in samozavesti. Se že veselimo prihodnjih petkov, ko se bo praksa nadaljevala.

Pridite nas kaj pogledat. Z veseljem vas bomo sprejeli in vas postregli.

Natalija Sagadin, Tanja Ješovnik


PUSTITE NAM TA SVET

V sredo, 18. 3. 2015, je v Gimnaziji na Ptuju potekala  56. območna revija otroških pevskih zborov, katere se je udeležil  tudi zbor OŠ dr. Ljudevita Pivka.

Pevke in pevci se za svoje pevske nastope pripravljajo dvakrat na teden, pod vodstvom glasbenega pedagoga Ernesta Kokota. Na reviji so zapeli tri skladbe: Kekčevo pesem, En hud pesjan je živel, in ljudsko Al me boš kaj rada imela. Pevke in pevci so svoj nastop sebi primerno zelo lepo izvedli in s tem navdušili poslušalce v dvorani ter si prislužili veliki aplavz številne publike.

Prireditev vsako leto organizira JSKD, območna izpostava Ptuj.

Ernest Kokot


ALTERMED


RAI – šolsko tekmovanje

V petek, 6. marca je na šoli potekalo šolsko tekmovanje Računanje je igra. Učenci so se predhodno pridno pripravljali in reševali naloge, ki so pestre, zanimive ter enake za vse učence šol s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom širom naše domovine. Reševanju teh nalog smo v zadnjih tednih namenjali uvodne dele učnih ur matematike, prav tako dodatnemu delu pri dodatnem in dopolnilnem pouku.

Tekmujejo učenke in učenci od 4. do 8. razreda. Naloge se nanašajo na učni načrt in so podkrepljene z reševanjem problemov, navezujejo pa se na tematiko drugih predmetov posameznega razreda. Pripravljajo jih strokovni sodelavci OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice in jih razpošljejo po elektronski poti mentorjem za tekmovanje prijavljenih šol le nekaj dni pred izvedbo tekmovanja.

Tekmovanje letošnje leto poteka že sedemnajstič in je vsako leto dobro sprejeto. Udeleži pa se ga večina slovenskih šol. Letos se je šolskega tekmovanja na naši šoli udeležilo 15 učencev in sicer 2 učenca iz 4. razreda, 2 učenca iz 5. razreda, 3 učenci iz 6. razreda, 5 učencev iz 7. razreda ter 3 učenci iz 8. razreda.

Za udeležbo na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 18. aprila na Jesenicah je potreben vsaj 70 % - ni uspeh šolskega tekmovanja. Kar trije učenci so ta rezultat dosegli. Sedaj že pridno vadimo in se veselimo, da bomo lahko odšli na državno tekmovanje.

Bravo Gašper, Anemari in Andreja! Veliko uspeha pri nadaljnjem reševanju nalog in dober rezultat na državnem tekmovanju.

Amalija Krajnc


POZDRAV POMLADI

V četrtek, 5. 3. 2015, smo ob prihajajoči pomladi in dnevu žena priredili proslavo. V ta namen smo se odločili, da bodo rdeča nit letošnje proslave družina, prebujajoča se pomlad in ljubezen. Naša telovadnica in učenci so se spremenili v pisan travnik poln cvetlic. Glavna napovedovalca Clara in Patrik sta kot vrtnarja in negovalca cvetlic z deklamacijami polnimi ljubezni povezovala in napovedovala točke. Kot prva se je predstavila folklorna skupina pod vodstvom Vesne Horvat, ki se je prelevila v majhne polžke. Pevska skupina pod vodstvom Ernesta Kokota in glasbenega ansambla iz PPVI pod vodstvom Jasne Veber Zazula nam je zapela in zaigrala pesem Dan ljubezni. Učenci Alen, Adel in Angelina, ki so naše najmlajše cvetlice iz prvega in drugega razreda, so se nam predstavili s kratkimi deklamacijami o mami. Ker ena od deklamacij pravi, da je ljubezen tudi to, če krmiš ptice, in ti vso zimo prepevajo sinice, je naša sinica Maja s pesmijo Strunam v naša srca prinesla ljubezen in pregnala zimo. Pod vodstvom Jerneje Bombek je zaigrala Orffova skupina iz PPVI s pesmijo Na planincah. Predstavo so popestrili tudi plesalci plesne skupine pod vodstvom Dragice Emeršič. Za konec sta Manuela in Matej zaplesala Ples ljubezni, naše cvetlice pa so mamam razdelile rožice iz krep papirja, ki so jih izdelali naši učenci. Naš program je bil pester in poln ljubezni. Tako kot je pisan travnik, ki je poln cvetlic, kjer je vsaka roža enkratna in vsaka diši čisto drugače, takšni so tudi naši učenci in njihova ljubezen do vas, dragi starši in učitelji.

Sandra Škoflek

 
 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
marec 2015
P T S Č P S N
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031