KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Ulica 25. maja 2 a, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

koledar za mesec

 

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

 
 
 
 

OBVESTILA

VARNA ŠOLSKA POT

NOVA ŠOLA


SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2016/17

Seznam šolskih potrebščin

 

Dogodki

IZ GLINE SMO ZGRADILI MINIATURNO MESTO PTUJ

Začelo se je zares. Mesec september je letos res nekaj posebnega. Bliža se namreč čas uradne otvoritve naše šole, za katero pripravljajo del programa tudi naši učenci skupaj s svojimi učitelji. Prav zato je na naši novi šoli pouk vsak dan bolj zanimiv. Je nekoliko bolj ustvarjalno obarvan in prepleten z različnimi umetniškimi dejavnostmi – s plesom, petjem, igranjem na inštrumente ter z različnimi likovnimi delavnicami. V torek, 20. 09. 2016 smo kar celoten dan odeli v likovno-ustvarjalno preobleko. Izvedli smo dan dejavnosti - kiparsko delavnico. V njej so vsi učenci šole iz gline oblikovali miniaturne hiške. Vsak je naredil svojo in vsi skupaj smo zgradili celoto – miniaturno mesto Ptuj. Takšno, kot ga vidijo naši učenci. Med likovnim delom smo organizirali tudi različne sproščujoče dejavnosti za učence, tako da je bil dan za vse prijeten. Vljudno vas vabimo, da si ogledate razstavo nastalih miniaturnih hišk v avli šole, prav kmalu pa bodo hiške dobile nove lastnike - podarili jih bomo namreč dalje.

Jasna Veber Zazula


MIRNO MORJE

Danes je ponedeljek. Trenutno smo na poti iz marine Frapa Rogoznica proti marini Maslinica na otoku Šolta. Vreme nam kar služi. Pihlja rahel veter v naša jadra in nas potiska proti jugu Jadranskega morja. Veseli smo, da nam kljub slabi vremenski napovedi skozi oblake kuka sonček. Na jadernici smo preživeli že dve noči in dva dni. Spoznali smo nove prijatelje in prijateljice. V diskoteki smo ga žurali. Vsi smo se že  preizkusili v krmarjenju. Veliko se smejemo, zabavamo, plešemo, pojemo....Skratka imamo se odlično!!!!

Tako. Za nami je že več kot polovica našega jadranja. Na Šolti smo se imeli prav lepo. Predstavili smo vsak svojo skupino, plesali smo in se posladkali s palačinkami. Prav tako smo našli en skriti zalivček, kjer smo se kopali in uživali na sončku. Pa tudi coca-colo smo si privoščili. Po kopanju smo se odpravili proti marini Kaštela pri Splitu. Zvečer smo pripluli na cilj, kjer smo se pridružili našim prijateljem iz Avstrije, Nemčije..... Preizkusili smo svoje umetniške talente in narisali zastavo - simbol naše ekipe. Zvečer pa piknik na plaži! Ju hu hu!!!

Pa je že petek. Po zanimivem in pestrem dogajanju v Kašteli se peljemo proti Biogradu. V Kašteli smo plesali, peli, izdelovali značke, bobnali.... skratka spoznali smo veliko prijateljev in prijateljic. Noč, ki je pa za nami smo prespali v Vodicah. Še preden smo utrujeni legli v posteljo smo pojedli slastno pizzo v gostilni Santa Maria. Tako kot lansko leto nam je tudi to leto delala družbo papiga po imenu Rio. Na poti iz picerije smo se ustavili na tržnici. Kupili smo si vsak nekaj za spomin na morje. Danes zjutraj smo vstali in takoj po zajtrku odpluli proti Tribunju. Ogledali smo si prekrasno malo mesto in polizali slasten sladoled. Zdaj pa proti Olibu, kjer se bomo kopali.


NASTOP FOLKLORNE SKUPINE

V četrtek, 8. 9. 2016, je nas v sklopu Folklornih kimavčevih večerov obiskala folklorna skupina KUD "Ekrem Mujkić" Sarajevo iz Bosne in Hercegovine. S petjem in plesi so nam prikazali dediščino osrednje Bosne.

Vesna Horvat


PRVI SEPTEMBER 2016 – NOV ZAČETEK

Letošnji prvi september nam bo ostal v spominu kot dan, ko so učenci in starši z velikim pričakovanjem prvič vstopili v novo šolo. Sončna telovadnica je sprejela približno 250 nasmejanih obrazov, pozdravila pa jih je ravnateljica Lidija Hameršak Marin. Za prijetno vzdušje so poskrbeli učenec Žiga s harmoniko, bivši učenec Nejc s kitaro ter učiteljski hišni band, poimenovan Silom prilike, v goste pa smo povabili še harfistko Tajdo iz Zasebne glasbene šole sv. Petra in Pavla ter pevko Urško Dajčman. Prireditev je povezovala vedno nasmejana Urška Vučak. Ob priložnosti neuradne otvoritve šolskih prostorov nas je obiskal podžupan Mestne občine Ptuj g. Gorazd Orešek, 95 učencev in njihovih staršev ter skrbnikov pa sta nagovorila tudi g. Franc Kozel iz Sveta za vzgojo in preventivo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj ter g. Boris Kozenburger, predstavnik policijske postaje Ptuj. Ponosni smo, da nas je obiskal in pozdravil tudi naš velik vzornik Dejan Zavec. Preden smo se razkropili po novih dehtečih hodnikih, se je ga. Andreja Zavec, predsednica Sveta staršev, zahvalila vsem, ki so s prizadevnostjo in vztrajnostjo omogočili, da bo v tem šolskem letu med po novem rumenimi zidovi OŠ dr. Ljudevita Pivka končno začela nastajati nova zgodba.

Vojka Havlas