SPLETNA PRODAJA SLIK

DOBRODELNA PRODAJA LIKOVNIH UMETNIN, FOTOGRAFIJ IN SKULPTUR

Katalog umetniških del Datoteka

 

KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: os.l-pivka@guest.arnes.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
 
 
 

OBVESTILA

DOBRODELNA PRODAJA LIKOVNIH UMETNIN, FOTOGRAFIJ IN SKULPTUR

 « SPLETNA PRODAJA SLIK«

Katalog umetniških del Datoteka

Spoštovani obiskovalci naše spletne strani

Na šoli se trudimo na različne načine zbrati določena sredstva, da lahko omogočimo  našim učencem čim več dodatnih dejavnosti in aktivnosti v okviru rednega vzgojno izobraževalnega procesa. S pomočjo staršev smo zbrali izredno cenjena likovna dela, ki vam jim predstavljamo pod zavihkom »SPLETNA PRODAJA SLIK«.

Vabimo Vas,  da si likovna dela ogledate. Mogoče pa katera likovna umetnina čaka ravno na vas, da vam polepša vaš bivalni prostor. Sredstva bodo namenjena izključno za delovanje šolskega sklada OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

S spoštovanjem

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica OŠ dr. Ljudevita Pivka PtujE-RAČUNI

Splošni pogoji za poslovanje z E-RAČUNOM


PROJEKT POPESTRIMO ŠOLO 2014/2015

V šolskem letu 2014/2015 bo OŠ Mladika skupaj z OŠ Olge Meglič in OŠ dr. Ljudevita Pivka izvajala različne aktivnosti v okviru projekta Popestrimo šolo.

Popestrimo šolo povezava Datoteka


 

Dogodki

BODI UMETNIK – 8. Mednarodni kulturno-likovni dogodek »Igraj se z mano«

Tudi na tokratnem že 8. likovnem natečaju »Igraj se z mano« je naša šola sodelovala z likovnimi deli učencev. Posebej uspešna sta bila učenca Patrik Munda in Maja Pfeifer, saj sta bila njuna izdelka izbrana za razstavo. Za nagrado sta se skupaj z mentorico Alenko Kosem udeležila otvoritvenega dogodka, ki je potekal 20.1.2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Povabljeni učenci so izbrana likovna dela kar sami prilepili na razstavne panoje v 2. preddverju Cankarjevega doma. Ves dopoldan so učenci preživljali na igriv in zabaven način. Za druženje različnih populacij med seboj so organizatorji pripravili pester program. Otroke so zabavali različni animatorji. Kot vsako leto se je tudi tokrat zabavi pridružil in jo popestril reper Zlatko. Ob koncu dopoldanskega programa so za otroke pripravili še predstavo »Kaj sta se zmenila France in Janez«. Polni lepih vtisov in novih doživetij smo se po končani predstavi odpravili na vlak in se odpeljali nazaj proti Ptuju.

Iskrene čestitke vsem razstavljavcem!

Likovna pedagoginja Alenka Kosem


OTROŠKI PARLAMENT

V torek, 20.1.2015 so učenke 8.razreda Sandra Ciglar, Natalija Ros in Anja Brumen zastopale našo šolo na 25.občinskem otroškem parlamentu v Centru interesnih dejavnosti na Ptuju. Mladi parlamentarci so razpravljali o zelo pereči temi današnjega časa - Izobraževanje in poklicna orientacija.

Mentorica Janja Žohar


OBJEMČKI

Učenci PPVI 5,6 so pri pouku v okviru predmetov Delovna vzgoja, Kreativno znanje in Izbirne vsebine meseca novembra, decembra in januarja izdelovali muce. Učenci 8.-9. razreda pa so šivali sove, saj sta skupini sodelovali v projektu izdelave Objemčkov PEZovega obdarovanja. Učenci so delali po fazah in lastnih zmožnostih. Spretni so obrisali kroj, izrezali blago, šivali ročno in strojno, rezali polnilo, polnili s polnilom. Vsak je prispeval svoj delež. Nalogo so sprejeli z veliko mero odgovornosti.

V začetku smo se dogovorili komu bomo Objemčke podarili. Projekt se je zaključil 20. 1. 2015. Muce in sove so dobile končno podobo.

V sredo, 14. januarja smo obiskali Razvojni oddelek Vrtca Ptuj. Razveselili so se našega obiska in z veseljem stisnili vsak svojega Objemčka. Družili smo se ob igri in pogovoru. Učenci ter otroci v oddelku so hitro navezali stike. Počutili smo se domače ob sladkanju s pecivom in sokom. Ob slovesu so učenci dobili darilce za trud, ki so ga vložili v procesu izdelave.

Najlepšo muco smo poslali še sošolcu Klemnu, ki je dolgotrajno bolan in ga delovna terapevtka vsak teden obišče na domu.

Sove smo v torek, 20. januarja odnesli v Ambulanto za razvojno nevrologijo Bolnišnice Ptuj. Sprejela nas je dr. Vera Gušič Ljepovič, s katero sodelujemo, saj je veliko naših učencev njenih pacientov. Po predstavitvi v ambulanti smo sovice razdelili čakajočim malim pacientom. Vsi so jih bili zelo veseli. Veseli so bili tudi naši učenci, ker so svoje delo dobro opravili.

Objeme je potrebno vsak dan deliti. Objemčkov so bili deležni tudi naši učenci, presenetil nas je paket Objemčkov iz OŠ Podlehnik. Izdelali so jih prvošolčki z učiteljico Danico. Hvala! Objemčke so z navdušenjem sprejeli naši učenci posebnega programa in učenci 3. razreda.

Potek projekta in sodelovanje lahko spremljate na spletni strani www.pez.si

Mentorica Marija Arnuš


DRŽAVNE ŠPORTNE IGRE OŠPP MED DVEMA OGNJEMA

V sredo, 14. januarja smo se udeležili državnih iger OŠPP med dvema ognjema, ki so bile na OŠ Glazija v Celju.

 
 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
februar 2015
P T S Č P S N
« jan    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728