SPLETNA PRODAJA SLIK

DOBRODELNA PRODAJA LIKOVNIH UMETNIN, FOTOGRAFIJ IN SKULPTUR

Katalog umetniških del Datoteka

 

KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: os.l-pivka@guest.arnes.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
 
 
 

OBVESTILA


PROJEKT MIRNO MORJE

 https://www.youtube.com/watch?v=XeeDWJnn6qk

DOPIS

MIRNO MORJE


Spoštovani obiskovalci naše spletne strani

Na šoli se trudimo na različne načine zbrati določena sredstva, da lahko omogočimo  našim učencem čim več dodatnih dejavnosti in aktivnosti v okviru rednega vzgojno izobraževalnega procesa. S pomočjo staršev smo zbrali izredno cenjena likovna dela, ki vam jim predstavljamo pod zavihkom »SPLETNA PRODAJA SLIK«.

Vabimo Vas,  da si likovna dela ogledate. Mogoče pa katera likovna umetnina čaka ravno na vas, da vam polepša vaš bivalni prostor. Sredstva bodo namenjena izključno za delovanje šolskega sklada OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

S spoštovanjem

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj



E-RAČUNI

Splošni pogoji za poslovanje z E-RAČUNOM

 

Dogodki

CVET NA DLANI - DOBRODELNI KONCERT

V petek, 22. maja 2015, se je ob 18. uri v Osnovni šoli Ljudski vrt odvijal dobrodelni koncert »Cvet na dlani«. Koncert sta organizirala Folklorna skupina Bolnišnica DPD Svoboda Ptuj in Zveza kulturnih društev Ptuj. Vstopnina za koncert je bila namenjena šolskemu skladu Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka.
Na povabilo na koncert se je dobrodušno odzvalo 16 skupin in posameznikov, ki so se odpovedali svojim honorarjem. S svojim glasbenim, plesnim, gledališkim in osebnim nastopom so razvedrili gledalce in udeležence koncerta.

Nastopajoči so bili:
- Štajerskih sedem
- Ditka
- Mini godba PepiKrulet iz Cirkovc
- Ansambel Petka iz Šentjurja
- Ansambel Štajerci
- Ansambel bratov Belšak
- Tamburaški orkester Cirkovce
- Tamburaši iz Cirkulan
- Folklorna skupina Bolnišnica
- Folklorna in plesna skupina Sožitje
- Plesni center Mambo
- Folklorna skupina OŠ dr. Ljudevita Pivka z ansamblom bratov Belšak
- Orffopetoviani
- Cici pevski zbor OŠ Olge Meglič Ptuj
- NešoTokalič
- Dejan Zavec

Program je povezovala zmeraj duhovita in izvirna Urška Vučak Markež.

Prireditev je v zelo prijetnem in sproščenem vzdušju trajala 3 ure, saj se je povabilu na dobrodelni koncert odzvalo zelo veliko nastopajočih, kar nam je v veliko čast in zadovoljstvo. S svojo prisotnostjo so prispevali k nepozabnemu večeru in s svojo dobrodelnostjo omogočili učencem OŠ dr. Ljudevita Pivka obogatitev učnih pripomočkov.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri sestavi in organizaciji programa, nastopajočim, spremljevalcem ter seveda tudi vsem, ki ste s svojim obiskom prispevali k temu nepozabnemu večeru.

Dobrodelnost niso le besede. Dobrodelnost so vaša in naša dejanja!

Lidija Hameršak Marin


DRUŽENJE S PRIJATELJI IZ ORMOŽA IN LJUTOMERA

V četrtek, 21. 5. 2015, smo se učenci 1., 2. in 3. razreda z učiteljicami odpravili z vlakom proti Ormožu. Obiskali smo naše prijatelje iz OŠ Stanka Vraza Ormož, pridružili pa so se nam tudi učenci iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.
Tam smo se zelo zabavali. Spekli smo okusne palačinke ter izdelali Piko Nogavičko. Veselimo se že naslednjega snidenja...

Vesna Horvat


SPECIALNA OLIMPIADA


UNESCO ASP TEK

Učenci naše šole smo se v sredo, 20. 5. 2015, udeležili UNESCO ASP teka. S tem smo pokazali, da tudi mi odločno podpiramo zdrav način življenja, to je šport brez dopinga.
Tekli smo po ptujskih ulicah. A to ni bilo kar tako, saj je bila proga dolga 1200 m. Pa jo pretečite, če jo lahko!
Organizatorji so nas zelo, zelo presenetili! Na prireditev so povabili same znane in pomembne športnike, ki prav tako podpirajo zdrav način življenja. Svoje vrhunske rezultate so dosegli z lastnim trudom, brez pomoči nevarnih poživil. Ti športniki so bili, kdo pa drugi kot Dejan Zavec, Peter Prevc, Jure Tepež, Primož Kozmos in mnogi drugi.
Tisti, ki smo bili vztrajni, smo se »dokopali« do podpisov in fotografiranjem teh pomembnih mož. Ker smo pa »ful fajn« učenci, smo imeli prednost pri fotografiranju z Dejanom Zavcem. Bravo mi!

Udeleženci teka


PREDSTAVILI SMO SE NA PARADI UČENJA 2015

V torek, 19. maja 2015 smo bili tudi mi del vseslovenske festivalske prireditve Parada učenja – dnevi učečih se skupnosti. Parada učenja že tretjo leto nadgrajuje Teden vseživljenjskega učenja, ki pa se pri nas že dvajset let odvija vsako leto. Pod okriljem Andragoškega centra Slovenije se je Parada učenja 2015 odvijala na sedmih lokacijah po Sloveniji, ena izmed njih je bila Ptuj. Pred Ljudsko univerzo Ptuj na Mestnem trgu smo mnogi sodelujoči sooblikovali pester kulturni program. Naša glasbena skupina Orffopetoviani se je na mestnem odru predstavila s tremi skladbami iz svojega najnovejšega repertoarja. Stojnico smo obložili z ustvarjalnimi izdelki, ki nastajajo pri urah delovne in likovne vzgoje. V obliki zloženk smo predstavili tudi vse dejavnosti, ki jih ob osnovnem programu kot nadstandard svojim učencem ponuja naša šola. Da je bila naša predstavitev še bolj atraktivna, smo obiskovalcem predstavili delček našega delavnega vsakdanjika v obliki delavnice polstenja. Učenci in učiteljice smo na stojnici demonstrirali nastanek torbic za mobitele. S svojo celostno predstavitvijo smo poželi mnogo pohval. Veseli pa smo bili tudi novih vedenj in poznanstev, ki smo jih navezali na ta prelepi sončen dan.

Jasna Veber Zazula

Na FB strani Ljudske univerze Ptuj si lahko ogledate utrinke z letošnje Parade učenja na Ptuju.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155576956375243.1073741841.269116450242&type=1


OBISK LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR

V ponedeljek, 18. maja 2015 smo se v okviru kulturnega dneva namenili obiskati Lutkovno gledališče Maribor. Na pot smo se odpravili z avtobusom ob osmi uri zjutraj. Najprej smo si ogledali lutkovno predstavo Žogica Marogica. Ta predstava je ena izmed najbolj priljubljenih predstav Lutkovnega gledališča Maribor, vse od njene prve uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila preko 550-krat. Kot se spodobi, smo tudi mi nostalgično zapeli z Dedkom in Babico. Po predstavi smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina si je ogledala pedagoški program Za zaveso. Učenci so se spoznali z različnimi vrstami lutk in s scenskimi elementi iz mnogih predstav. Druga skupina se je izkusila v lutkovni delavnici 101 lutkovna fizika, kjer so si učenci pod vodstvom lutkarice Darke izdelali vsak svojo senčno lutko in se za trenutek potopili v pravljični svet lutk. Učenci so se ob obeh dejavnostih, ki so nam jih pripravili v lutkovnem gledališču zabavali in krepili svojo kulturno zavest. Ko smo z dejavnostmi v hramu lutk zaključili, smo si vsi skupaj privoščili sproščujoč sprehod po Lentu ob obrežju reke Drave. Spotoma smo si ogledali nekaj najstarejših mestnih znamenitosti Maribora od Sodnega stolpa do Vodnega stolpa. Videli smo Minoritsko cerkev s samostanom, Tržnico, Dravsko Vilo, stari splav, najstarejšo trto na svetu s Hišo Stare trte, Obrambne stolpe, Židovsko četrt s Sinagogo, Židovskim trgom in Židovskim stolpom, najstarejše mariborske uličice ter niz galerij, barov, kavaren in restavracij z mednarodno hrano. Neposredno ob reki Dravi smo nakrmili še elegantne, a lačne labode. Doživetje dravskega nabrežja so nekateri kronali s sladoledom, drugi pa s kavico in sokom. Veselo druženje smo strnili s prihodom nazaj na Ptuj, kjer nas je že čakalo dobro kosilo.

Jasna Veber Zazula


ORFFOMANIJA 2015

Že nekaj let zapored se naša šolska orffova skupina udeležuje glasbenega srečanja Orffomanija, ki ga organizira slovensko društvo Carla Orffa v sodelovanju z Zavodom republike Slovenije za šolstvo. Srečanje je namenjeno skupinam iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter študentom glasbene vzgoje in ni tekmovalnega značaja. Letošnje srečanje se je odvilo v sredo 13. maja 2015 v OŠ Makole. Glasbeni dogodek je spremljala tričlanska komisija glasbenih strokovnjakov. Mi smo se predstavili na prvem koncertu, ki je bil poln čudovitih glasbenih predstavitev. Zapeli in zaigrali smo tri vokalno-instrumentalne skladbe: venček treh narodnih, Dan ljubezni in Dont worry be happy. Publika nam je namenila bogat aplavz, ki smo se ga zelo razveselili. Vsi trije mentorji šolskih glasbenih dejavnosti, g. Ernest Kokot, ga. Jerneja Bombek in ga. Jasna Veber Zazula čestitamo za lep in sproščen nastop vsem članom skupine Orffopetoviani, ki so se tokrat predstavili prvič pod novim, prenovljenim imenom. Na poti domov smo tudi na avtobusu lahko uživali ob živih zvokih Andrejeve harmonike, ki jo je spremljala vesela pesem naših veselih pevcev.

Jasna Veber Zazula



ŠPORTNI DAN-ATLETIKA

V sredo, 6. maja 2015 smo na Mestnem stadionu Ptuj organizirala športni dan – atletiko. Izvedli smo teke na 60 m, 300 m in 600 m, skok v daljino z zaletom in z mesta.


NASTOP V CIRKOVCAH NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH FOLKLORNIH SKUPIN

V torek, 5. 5. 2015 je Otroška folklorna skupina nastopila v spremljevalnem programu na regijskem srečanju otroških folklornih skupin v Cirkovcah.
Učenci so se predstavili z odrsko postavitvijo Polž, polž pokaži mi roge! Z nastopom smo bili zadovoljni ter srečni hkrati, da smo se lahko predstavili na regijskem srečanju.

Vesna Horvat

 
 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
maj 2015
P T S Č P S N
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031