SPLETNA PRODAJA SLIK

DOBRODELNA PRODAJA LIKOVNIH UMETNIN, FOTOGRAFIJ IN SKULPTUR

Katalog umetniških del Datoteka

 

KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: os.l-pivka@guest.arnes.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
 
 
 

OBVESTILA

GRADNJA NAŠE NOVE ŠOLE SE NADALJUJE 

V ponedeljek, 2. marca 2015 se je gradbišče naše nove šole odprlo in gradnja se nadaljuje. Juhej!


Spoštovani obiskovalci naše spletne strani

Na šoli se trudimo na različne načine zbrati določena sredstva, da lahko omogočimo  našim učencem čim več dodatnih dejavnosti in aktivnosti v okviru rednega vzgojno izobraževalnega procesa. S pomočjo staršev smo zbrali izredno cenjena likovna dela, ki vam jim predstavljamo pod zavihkom »SPLETNA PRODAJA SLIK«.

Vabimo Vas,  da si likovna dela ogledate. Mogoče pa katera likovna umetnina čaka ravno na vas, da vam polepša vaš bivalni prostor. Sredstva bodo namenjena izključno za delovanje šolskega sklada OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

S spoštovanjem

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica OŠ dr. Ljudevita Pivka PtujE-RAČUNI

Splošni pogoji za poslovanje z E-RAČUNOM

 

Dogodki

DAN ZEMLJE

V sredo, 22. aprila 2015, na Dan Zemlje, smo na naši šoli organizirali naravoslovni dan, v okviru katerega smo izvedli čistilno akcijo in urejevali naš šolski vrt.
Do malice smo bili skoraj vsi učenci in učitelji v razredih, kjer smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je, da skrbimo za čisto okolje. V ta namen smo gledali poučne filme, brali zgodbice, reševali učne liste, barvali pobarvanke in se pogovarjali o vrstah odpadkov, o njihovem ločevanju in recikliranju ter še o marsičem drugem. Po malici smo si razdelili vreče za smeti in zaščitne rokavice, se oblekli in obuli ter napotili po našem mestu pobirat odpadke. Upali smo, da jih bomo nabrali čim manj, vendar smo napolnili kar nekaj vreč. Našli smo raznorazne odpadke, največ pa je bilo raznovrstnih plastenk in druge embalaže. Ko se je bližal čas za kosilo, smo se odpravili nazaj proti šoli.
Nekaj učencev in učiteljev pa se je odločilo, da bodo uredili vrtičke, ki jih imamo na šolskem dvorišču. Naredili so gredice, ki so jih zasejali in zasadili z različnimi zelišči in vrtninami.
Ob koncu naravoslovnega dne smo bili veseli, da smo vsaj nekaj pripomogli k lepoti našega planeta, še posebej okoli naše šole.

Darinka Rojko Pičerko, koordinatorka projekta Ekošola


TEHNIŠKI DAN

 


ZAPOJMO, ZAIGRAJMO, ZAPLEŠIMO


PODROČNO TEKMOVANJE OŠPP V NOGOMETU

V četrtek, 16. aprila smo v športni dvorani Mladika organizirali področne igre v malem nogometu. Tekmovalo je pet ekip.

Končni vrstni red:

1. OŠ Lenart

2. OŠ dr. Ljudevita Pivka, Ptuj

3. OŠ Stanka Vraza, Ormož

4. OŠ Gustava Šiliha, Maribor

5. OŠ Minke Namestnik Sonje, Slovenska Bistrica


LIKOVNO SREČANJE OSNOVNIH ŠOL S PRILAGOJENIM PROGRAMOM

V torek, 14. 4. 2015 je na Osnovni šoli Glazija v Celju potekalo 8. likovno srečanje osnovnih šol s prilagojenim programom. Iz naše šole sta se srečanja udeležili učenki Sara iz 4. razreda in Anemari iz 5. razreda. Likovni izdelek, ki so ga učenci ustvarjali na likovnem srečanju, se je nanašal na pojem gibanje. Tema likovnega srečanja je bila široko zastavljena in ponujala velike možnosti izbire motivov. Področje ustvarjanja je bila risba.
Po zanimivi uvodni motivacijski predstavitvi teme GIBANJE, sta se Sara in Anemari odločili za ustvarjanje v risarski tehniki oglja. Dve uri sta imeli čas, da sta zelo uspešno upodobili športnike pri odbojki in teku. Sledilo je zasluženo kosilo, potem pa ogled ustvarjenih risb ter nepozabna zabava s pevko Tanjo Žagar.

Alenka Kosem


ŠPORTNI DAN

Bila je sobota. Imeli smo športni dan. Šli smo na bowling. Tu so nas učitelji razdelili v skupine. Jaz sem bil skupaj z Emanuelom. Začeli smo bowlat. Jaz in Emanuel sva po točkah zmagala. Prehitela sva celo učitelja Tomaža in učiteljico Janjo.

Bilo je zelo veselo. Vsi smo se zabavali. Nato smo se odpravili nazaj v šolo.

učenec 4.razreda


KOZMETIKA AFRODITA

V četrtek, 9. aprila nas je obiskala gospa Darija iz Kozmetike Afrodite, ki nam je povedala mnogo stvari o negi kože obraza in telesa.


NASTOP NA REVIJI FOLKLORNIH SKUPIN

V četrtek, 2. 4. 2015 je bilo območno srečanje otroških folklornih skupin, pod nazivom »SEDEM KORAKOV«. Na srečanju sta se predstavili otroška in mladinska folklorna skupina. Otroška folklorna skupina se je predstavila z odrsko postavitvijo Polž, polž pokaži mi roge!, mladinska pa z odrsko postavitvijo Jas si bon šivanko küpa.

Učenci in učitelji smo bili po nastopu zadovoljni, saj smo se uspešno predstavili širšemu občinstvu.

Vesna Horvat


PROSTOVOLJKE EKONOMSKE ŠOLE

V četrtek, 2. aprila so nas obiskale štiri prostovoljke, dijakinje Ekonomske šole iz Šolskega centra Ptuj. Na šolo so prinesle velikonočna presenečenja za naše učence.

 
 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
april 2015
P T S Č P S N
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930