KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
 
 

OBVESTILA

RAZPIS 23. REGIJSKIH IGER SOS

Prijavni obrazec regijske igre SOS


ŠPORTNI DAN

V sredo, 4.5. 2016, bo OŠ dr. Ljudevita Pivka na mestnem stadionu na Ptuju organizirala športni dan - atletika. Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti (trenirka, kratke hlače, kratka majica, športni copati, brisača). V primeru slabega vremena športni dan odpade. Nadomestni termin za športni dan je petek, 6.5.2016.

Tomaž Valenko, prof. športne vzgoje

 

Dogodki

ORFFOMANIJA 2016

Spet je leto naokoli in naša šolska glasbena skupina Orffobongoband, ki letos šteje osem članov, se je tokrat predstavila na že XXI. državnem srečanju orffovih skupin in drugih ansambelskih zasedb pod naslovom ORFFOMANIJA 2016. Predstavili so se vrtci, osnovnošolci in srednješolci ter študenti glasbene vzgoje. Srečanje mladih glasbenikov je bilo v sredo, 20. 04. 2016 na gimnaziji Celje Center. Gostitelji so bili prijazni in dobro organizirani. Koncert se je pričel ob deveti uri, mi smo nastopili tretji po vrsti. Predstavili smo se z dvema novima spletoma skladb, s katerima smo tako navdušili občinstvo, da so se nam pridružili z živahnim ritmom ploskanja. Le kako ne, saj smo zaigrali znamenito polko Na golici in Mi se imamo radi ter večno priljubljeni ljudski pesmi Marko skače in Čuk se je oženil. Oba spleta skladb smo priredili sami. Glasbeni dogodek je kot po navadi spremljala tudi strokovna komisija. Po svojem nastopu smo se prepustili tudi glasbenim predstavitvam preostalih nastopajočih, kar je bila za nas prava glasbena poslastica. Ker so Orffobongobandovci svojo nalogo opravili odlično, sva jih njihova mentorja, Ernest Kokot in Jasna Veber Zazula, preden smo se poslovili od osrčja mesta Celje, odpeljala še na zasluženo čisto pravo poslastico, na McDonaldsov slastni sladoled. Ne smemo pozabiti omeniti še glasbene skupine prijaznih deklet iz OŠ Ljudski vrt in njihovo mentorico Jernejo Bombek, ki so bile ta dan naše sopotnice na avtobusu in s katerimi so naši učenci napletli mnoge iskrene klepete. Seveda je bila pot nazaj domov začinjena z zvoki Andrejeve harmonike, pevke iz Ljudskega vrta in naši učenci pa so zraven veselo zapeli. Naredili smo si prav imeniten dan.

Jasna Veber Zazula

Radio Celje je v oddaji Kalejdoskop, ki je bila na sporedu 21. 04. 2016 ob 14:15, pripravil prispevek o Orffomaniji 2016. Dostopen je na https://www.mixcloud.com/RadioCelje/.

Slovensko društvo Carla Orffa je na spodnji povezavi objavilo fotografije iz koncerta.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154185837569301.1073742066.99883864300&type=3


ŠOLSKO IN DRŽAVNO TEKMOVANJE »RAČUNANJE JE IGRA«

Matematika je zabavna, kjer se veliko naučimo na zabaven, zanimiv in tudi na igriv način. Tudi letošnje šolsko leto smo se odločili, da bomo sodelovali v tekmovanju »Računanje je igra«. Če želimo biti dobri in uspešni, moramo vaditi, kajti vaja dela mojstra, mojster pa vajo, govori pregovor, ki prav gotovo drži.
Šolsko tekmovanje smo opravili v petek 11. marca prvo učno uro. Za sodelovanje v tem tekmovanju se je odločilo toliko učencev naše šole, da smo morali tekmovati kar v dveh skupinah. Učence četrtega in petega razreda je usmerjala in vodila učiteljica Tina, učence šestega, sedmega in osmega razreda pa učiteljica Amalija. Deveti razredi v tem tekmovanju ne sodelujejo, ker imajo možnost sodelovati v nacionalnem preverjanju znanja iz matematike, slovenščine in letos tudi iz naravoslovja. Kar trije devetošolci so se za to dejavnost odločili in v začetku maja bomo stiskali pesti za njihove čim boljše rezultate.
Trije učenci, eden iz petega, ena učenka iz šestega in ena učenka iz sedmega razreda so rešili naloge šolskega tekmovanja tako dobro, da so se lahko udeležili državnega tekmovanja. To tekmovanje je potekalo na Jesenicah. Bilo je toliko prijavljenih, da je bila OŠ Polde Stražišar premajhna za tolikšno število tekmovalcev, zato so tekmovali v OŠ Toneta Čufarja. Tudi tukaj so se naši učenci dobro odrezali in so pogumno reševali zanimive matematične naloge. Bravo Anemari in Andreja!

Amalija Krajnc


ZAPOJMO, ZAIGRAJMO, ZAPLEŠIMO V KRŠKEM

V petek, 15. 4. 2016, smo se z otroško folklorno skupino udeležili 26. državne glasbene revije Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo v Krškem. Odpravili smo se že zjutraj z avtobusom. Predstavili smo se z odrsko postavitvijo »Konjiček kdo te jaha«. Po nastopu smo se družili z ostalimi nastopajočimi in plesali. Domov smo se vrnili proti večeru. Skupaj smo preživeli zelo lep dan.

Vesna Horvat


KARIKATURIST NA OBISKU

V okviru projekta Erasmus+ je skupina učencev pod vodstvom mentoric izvedla aktivnost v kateri so predstavili lokalnega umetnika. Izbrali so karikaturista Borisa Miočinovića. Gospod Miočinović je znani Ptujčan, ki je zelo aktiven na kulturnem področju. Za delovanje na kulturnem področju v občini Ptuj je letos prejel VELIKO OLJENKO ob Slovenskem kulturnem prazniku. Učenci so raziskali njegovo biografijo, prav tako so spoznali značilnosti karikature.
V torek, 12. 4. 2016 je 12 učencev pod njegovim mentorskim vodstvom risalo portretno karikaturo. V uvodu je učencem predstavil značilnosti portretne karikature. Delavnica je potekala dve šolski uri. Ob zaključku delavnic je umetnik narisal nekaj karikatur učencev. Učenci so bili navdušeni, zato jim je obljubil, da bo dobil vsak svojo karikaturo. V mesecu maju bomo izdelke na ogled postavili v šolskem kotičku Erasmus+.
Gospodu Miočinoviću se zahvaljujemo za sodelovanje.

Mentorici: Alenka Kosem in Marija Arnuš


NASTOP NA REVIJI SEDEM KORAKOV

V torek, 5. 4. 2016 je bilo območno srečanje otroških folklornih skupin, pod nazivom »SEDEM KORAKOV«. Na srečanju sta se predstavili otroška in mladinska folklorna skupina. Otroška folklorna skupina se je predstavila z odrsko postavitvijo »Konjiček kdo te jaha«, mladinska pa z odrsko postavitvijo »Splet ljudskih plesov«. Kako smo se zabavali pa vam naj povedo naslednje fotografije…

Vesna Horvat