KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Ulica 25. maja 2 a, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

 
 
 

OBVESTILA

VARNA ŠOLSKA POT

 

Dogodki


PROMETNO – VARNOSTNA AKCIJA JUMICAR

V petek, 14. 10. 2016 smo izvedli prometno-varnostno akcijo Jumicar, ki je program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Učenci so bili na poligonu postavljeni v vlogo voznika. Doživljali so cestne razmere, kot jih zaznava voznik v pravem prometu. Spoznali so, kako jih na cesti vidi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti, kako pomemben je varnostni pas, predvsem pa, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se otrok neprevidno in nepričakovano vključi v promet. Prav tako so se navajali na upoštevanje prometnih znakov, cestnih predpisov in uporabe varnostnega pasu. Akcijo smo izvedli v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in MO Ptuj. Dan je bil za učence koristen in zabaven, saj je bil projekt poučen ter pester prometno-varnosti dogodek.

Silvester Vogrinec


29. SREČANJE SPECIALNIH IN REHABILITACIJSKIH  PEDAGOGOV SLOVENIJE

V petek, 7. 10. 2016 je bila OŠ dr. Ljudevita Pivka organizatorka 29. srečanja specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije. Dogodka se je  udeležilo preko 80 udeležencev iz celotne Slovenije. Srečanje se je začelo s kulturnim programom ter nagovorom ravnateljice mag. Lidije Hameršak Marin. Zbrane je pozdravil tudi župan Mesne občine Ptuj gospod Miran Senčar. V imenu društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije je prisotne  nagovoril tudi predsednik društva mag. Marko Strle. Sledila je podelitev priznanj za najboljša otroška in mladinska glasila zavodov za usposabljanje za leto 2016 ter priznanj Antona Skale za najvidnejše dosežke na področju dela z osebami s posebnimi potrebami. Nagrajenih je bilo 9 glasil iz različnih zavodov in šol:

1.       Naše Življenje, CIRIUS Kamnik

2.       Torba, CKSG Portorož

3.       Grajske novice, Prevzgojni dom Radeče

4.       Naše Življenje, CIRIUS Kamnik

5.       Torba, CKSG Portorož

6.       Grajske novice, Prevzgojni dom Radeče

7.       Pod gradom, Center Janeza Levca, OŠ Levstikov trg

8.       Lastovke, Dom Antona Skale, Maribor

9.       Pikapolonica, OŠ Minke Namestnik – Sonje, Slovenska Bistrica

Priznanje  Antona Skale za leto 2016 je prejela dr. Irena Ceglar iz VDC Tončke Hočevar.

Po končanem uradnem delu so si gostje ogledali nove prostore OŠ dr. Ljudevita Pivka, nato pa so se sprehodili še po starih mestnih ulicah Ptuja. Udeleženci so s seboj ponesli veliko pozitivnih vtisov o šoli ter o samem mestu, v katerega se bodo  zagotovo še radi vračali.

Lidija Hameršak Marin


ČUDOVIT DAN NA KMETIJI

V sončnem, a hladnem jesenskem  jutru smo se učenci Posebnega programa OŠ dr. Ljudevita Pivka odpravili na pot. Naš cilj je bila kmetija Pri Baronu, na Planici nad Framom. Ko smo prispeli na Pohorje nas je najprej pozdravil velik kuža Boni, nato pa še gospodar, gospod Uranjek. Bonija smo se sprva malo ustrašili, ker je res velik, zelo kosmat in ima ogromne šape, vendar smo hitro spoznali, da se želi z nami le igrati. Gospodar Boris nas je popeljal po kmetiji; ogledali smo si lično urejeno hišo, gospodarsko poslopje s traktorji in priključki ter hlev. Ooo kako nam je bilo lepo pri živalih. Videli smo krave s telički, ki se lahko prosto sprehajajo iz hleva na travnik, pujse, ki so komaj čakali, da smo jim prinesli korenje, z zrnjem in travo smo nahranili ogromno kokošk, rac in gosk.  Videli smo vietnamsko pujso Moli, ki je hudo gledala in krulila. Počesali smo ponija Lizo, še prej pa smo ji dali košček kruha. Zajčki pa so bili plašni, vendar smo jih tudi lahko božali.  Najbolj pogumni so lahko pestovali tudi kokoško. Ogledali smo si še zeliščni vrt, kjer raste rož'ca za vsako težavo. Mnogo zelišč smo že poznali, nekatera pa so bila za nas povsem nova. Zelo zanimiv pa je bil permakulturni vrt s spiralno gredo, dvignjenimi in gomilastimi gredami ter pravcatim hotelom za žuželke. Dobro smo si vse ogledali, saj bomo tudi pri naši šoli vzpostavili takšen trajen in celosten vrt.

Tanja Ješovnik


STOJI UČILNA ZIDANA

V četrtek, 29. 9. 2016, je napočil dan in naša nova učilna zidana je bila uradno predana  svojemu namenu.

Skupina učiteljev in strokovnih delavcev je pripravila vse potrebno, pomagali so tudi ostali delavci šole. Časa ni bilo ravno na pretek, a smo se vsi zelo potrudili, da je na sami prireditvi potekalo vse, kot je treba. V pripravi so po svojih zmožnostih aktivno sodelovali tudi učenci, kar je razumljivo, saj je namenjena prav njim.  Na dan otvoritve se je zbrala množica ljudi, staršev in učencev, prišli pa so tudi ravnatelji, župani, predstavniki kabineta predsednika države in iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Še posebej smo se razveselili varuhinje človekovih pravic, gospe Vlaste Nussdorfer. Vse nas je preveval poseben občutek, saj se je o gradnji šole govorilo skoraj trideset let. Vsa prizadevanja staršev in vodstev šole so obrodila sadove, ki jih bodo lahko uživale zdajšnje generacije in mnoge, ki bodo še prišle.

Verjamemo, da bodo zidovi novega hrama učenosti pripovedovali lepe zgodbe. V zgodbe pa smo vpleteni delavci šole, učenci in starši. Prav ta trikotnik je zelo pomemben v procesu vzgoje in izobraževanja. Dogovori, pogovori, sodelovanje, sprejemanje, razumevanje, iskanje skupnih poti bodo učencem risali zadovoljstvo in nasmeh na obraze, tako kot je to prikazal Tilen v likovni upodobitvi nove šole. Zahvaljujemo se profesoricam in dijakinjam Biotehniške šole Ptuj, ki so nam z zelo lepo aranžiranimi darili za goste dopolnili za nas pomemben dogodek.

Pa srečno, nova šola, in srečno vsem v njej.  

Marija Arnuš

Pismo ministrice dr. Maje Makovec Brenčič