KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

JEDILNIK

jedilnik za mesec

 

KOLEDAR DOGODKOV

koledar za mesec

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
 
 

OBVESTILA

 

Spoštovani učenci in starši

Brezskrbne počitnice so minile in že je tukaj začetek novega šolskega leta.

Novo šolsko leto 2016/17 bomo začeli v četrtek, 1.9.2016 ob 8.uri v novi šoli, Ulica 25. maja 2 a (zraven Dijaškega doma).

Dobimo se v šolski telovadnici.  Ta dan boste dobili vse  potrebne informacije za šolsko leto 2016/17. Ker boste letos prvič zakorakali v novo šolo, bodo z nami tudi predstavniki iz občin ter mediji. Prvi dan pouka ni šolskih prevozov.

Veselimo se srečanja z vami!

Kolektiv OŠ dr. Ljudevita Pivka


SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2016/17

Seznam šolskih potrebščin

 

Dogodki

PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Za nami je zadnji šolski dan in šola je za učenci, ki so odšli počitnicam nasproti, zaprla svoja vrata. Preden smo se do septembra poslovili, pa smo v počastitev praznika ob dnevu državnosti s skupnimi močmi pripravili krajšo proslavo z naslovom Na svoji zemlji. Po himni, ki jo je lepo zapela šestošolka Tea, je zaplesala mlajša folklorna skupina. V nadaljevanju so o domovini na glas razmišljali šestošolci, na koncu pa so se s sodobnim izraznim plesom predstavili še fantje iz posebnega programa. Dnevu smo tako dodali pridih slovesnosti, a tudi mladostne razigranosti in veselja.

Vojka Havlas


OBISKALI SMO PRAVLJIČNO DEŽELO V MOHORKOVI GRABI

V četrtek, 23.6.2016, smo se oddelki PPVI odpravili v Mohorkovo grabo. Sredi gozda, ob potoku, se razprostira pravljična dežela. Pričakal nas je gospod Vinko in teta Pehta. Najprej smo se okrepčali z malico nato pa smo se odpravili raziskovati čudovito deželo pravljic in pripovedk. Pozdravile so nas domače živali: osel Ficko, koza Šeka z mladičkoma in pujs Jaka. Nato smo se povzpeli 25 m visoko kar ni bil mačji kašelj. Spoznali smo še poljskega zajca, lisico, veverico, ježa, divjega petelina, družino ježkov in sov. Sredi gozda nas je pričakala prva pravljica; Rdeča kapica s čisto pravcatim volkom, ki je mirno drnjohal v babičini postelji. Videli smo žalostno Trnjulčico, ki že stoletja spi v stolpu, obiskali smo Mojco in pri Bedancu opazili Kekca. Še Martin Krpan je prijahal na svoji kobilici. Sladkorna hišica z čokoladkami in bomboni je oznanila, da tam stanuje hudobna čarovnica, ki lovi otroke. Videli smo Janka in Metko, ki sta se ravno pripravljala, da čarovnico potisneta v peč. Sedmih palčkov ni bilo doma, bilo so na delu v rudniku. Pospravljala in kuhala je Sneguljčica. Pomahali smo še Muci copatarici in se veseli spustili do potoka, kjer smo spet srečali teto Pehto, ki je nabirala zelišča. Polni vtisov in pravljičnih doživetij smo se vrnili v šolo.

Tanja Ješovnik


DRUŽENJE Z OŠPP ORMOŽ IN LJUTOMER

Učenci 1., 2., 3. razreda ter učenci posebnega programa 4-5 smo se v petek, 17. 6. 2016 odpravili z vlakom v Ljutomer. Ta dan so se družili učenci naše šole, učenci OŠ Stanka Vraza iz Ormoža ter učenci OŠ Cvetka Golarja iz Ljutomera. Prvo posebno doživetje je bilo že vožnja z vlakom do Ljutomera. V Ormožu so se nam pridružili še učenci iz OŠ Stanka Vraza. Na železniški postaji v Ljutomeru so nas pričakali učenci OŠ Cvetka Golarja. Peljali so nas do šole, kjer smo se najprej malo poigrali na šolskem igrišču, nato pa smo se družili ob športnih igrah, barvanju obeskov ter izdelovanju ladje prijateljstva. Čas je hitro minil, zato smo se morali odpraviti proti železniški postaji. Še prej smo pojedli sladoled in se poigrali v parku. Preživeli smo res krasen dan, za kar se lepo zahvaljujemo učiteljem in učencem iz Ljutomera.

Vesna Horvat


PROJEKT »EAThink 2015 – JEJ LOKALNO, MISLI GOBALNO!«

Letos spomladi smo se pridružili evropskemu projektu »EAThink 2015«, ki ga vodi in usmerja Inštitut za trajnostni razvoj. V tem projektu različni partnerji povezujejo globalno učenje in šolske ekovrtove. Cilj je okrepiti razumevanje in delovanje mladih glede globalnih izzivov, s posebnim poudarkom na trajnostni in samooskrbni pridelavi hrane in skrbi za ohranjanje čistih vodnih virov. Bistveno je, da učence in njihove domače seznanimo in usmerimo v trajnosten način razmišljanja na vseh področjih.

Vključili smo se v štiri dejavnosti. Prvo dejavnost bomo izvedli še v tem šolskem letu, nato pa nadaljevali v naslednjem šolskem letu. Prva dejavnost projekta »EAThink 2015« so bile delavnice GLOBALNEGA UČENJA NA ŠOLI. V četrtek, 16.6.2016 sta nas obiskala gospod Jure in gospa Maja iz Društva Humanitas, ki prav tako sodeluje z Inštitutom za trajnostni razvoj. Za delavnico smo si izbrali temo oz. učno enoto SEMENA – OSNOVNI POJMI IN TRGOVINA S SEMENI. Za to temo smo se odločili saj želimo naše znanje postopoma, sistematično in kvalitetno graditi ter nadgrajevati. Šolski vrt že imamo, sedaj pa je prišel čas, da se dobro seznanimo s semeni ter njihovo kvaliteto in izvorom. Šolski ekovrt, ki sledi permakulturnim (=trajnostnim) načelom je idejno zasnovala učiteljica Jasna Veber Zazula. Zanj skrbi v okviru ur izbirne vsebine Vrtnarstvo in Delovne vzgoje. Na vrtu pa pomagajo tudi vse ostale skupine PPVI. Delavnic so se udeležili učenci 6., 7. in 8. razreda ter učenci PPVI 4, 4/5,5/6 in 6. Že nekaj dni pred delavnicami so učenci rešili »Globalni kviz« o poznavanju globalne prehranske problematike. Delavnice se nam prinesle precej novega znanja, ki ga bomo koristno uporabili ob izbiri semen za zasaditev šolskega vrta.

Tanja Ješovnik


ZAKLJUČNA PRIREDITEV