KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Raičeva 2, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

KOLEDAR DOGODKOV

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

 

E-REDOVALNICA

LoPolis

 
 
 

OBVESTILA

PRIDNE NOTE KORAKAJO V INKLUZIJO

Šolska glasbena skupina ORFFOBONGOBAND se bo predstavila na javni prireditvi v okviru mednarodnega glasbenega projekta Pridne note korakajo v inkluzijo. Na srečanju bodo sodelovali udeleženci iz sedmih držav. Vse države bodo predstavile svojo tradicijo nekoč in danes. Pomemben cilj projekta je druženje in medsebojno povezovanje učencev. Pod odrom pa se bodo odvijale tudi zanimive delavnice za vse zainteresirane. Mi se bomo predstavili z dvema spletoma slovenskih ljudskih pesmi v svoji lastni priredbi.

KDO? Orffobongoband in drugi udeleženci iz sedmih držav.

KDAJ? V četrtek, 26. 05. 2016, od 10.00 do 14.00.

KJE? V trgovinskem centru EUROPARK Maribor (pri trgovini Hervis).

Prireditev je javna. Vljudno vabljeni!

 

Dogodki

23. REGIJSKE IGRE SPECIALNE OLIMPIADE SLOVENIJE


DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ


UDELEŽILI SMO SE LIKOVNE KOLONIJE V ČRNI NA KOROŠKEM

V Črni na Koroškem je 18. in 19. maja  potekala 13. likovna kolonija, na kateri so skupaj z umetniki in likovnimi pedagogi ustvarjali likovna dela otroci, mladostniki in odrasli z zmerno motnjo v duševnem razvoju, ki se usposabljajo v oddelkih in zavodih Republike Slovenije. Našo šolo sta zastopali učenki Gina Bezjak in Manuela Malek z mentorico Alenko Kosem. Letošnja likovna kolonija je bila nekaj prav posebnega, saj so udeleženci ustvarjali v rudarskem muzeju Podzemlje Pece, tako rekoč v samem osrčju gore Pece. Ustrezno oblečeni in s čeladami ter svetilkami na glavi, smo se z avtentičnim rudarskim vlakom odpeljali 3,5 km globoko v notranjost in tam tri ure doživljali pravi »knapovski šiht«. Ob umetni svetlobi so nastajala izvirna in nenavadna likovna dela. Po končanem delu je sledilo zasluženo kosilo in družabno srečanje pred rudarskim muzejem Podzemlje Pece. V naslednjem dopoldnevu so nam gostitelji pripravili zanimiv kulturni program v KD Črna in odprtje težko pričakovane razstave nastalih likovnih del 13. kolonije, v likovnem salonu na Ravnah na Koroškem.

Poleg ustvarjanja so udeleženci obogatili stara prijateljstva in navezali nova, zaplesali ob zvokih harmonike  in spoznavali čarobne kotičke koroške pokrajine. Lepih doživetij in novih spoznanj ni manjkalo.

Alenka Kosem


NAŠI UČENCI SPET MED VAMI

Pet učencev iz Posebnega programa je v začetku aprila pričelo opravljati svojo prakso v večinskem delovnem okolju. Vsak od njih bo vsak petek, vse do konca šolskega leta, spoznaval delo in usvajal delovne veščine v enem izmed poklicev.

Veseli smo, da so naše mladostnike na prakso ponovno sprejeli v kavarni Bo caffe, cvetličarni Roža ter trgovinici Skrinjica unikatov. Prakso pa so letos prvič našim učencem omogočili tudi na Mestni občini Ptuj in v frizerskem salonu Elnett. Vsem lastnikom omenjenih podjetij in odgovornim na Mestni občini se iz srca zahvaljujemo za njihov velikodušen sprejem in pripravljenost, da svoje znanje delijo tudi z našimi mladostniki. Mladostniki so, z do sedaj izvedenimi dnevi prakse, izjemno zadovoljni. Povedo, da so se že naučili nekaterih novih spretnosti in veščin pa tudi razvijali in krepili že obstoječe.

Praksa mladostnikov poteka v okviru projekta z naslovom »Vključevanje mladostnikov s posebnimi potrebami v večinsko delovno okolje«. Strokovno oporo nam nudi strokovna konzulentka dr. Natalija Komljanc iz Središča za kakovost in raziskovanje Zavoda RS za šolstvo.

Vljudno vabljeni, da obiščete omenjene lokale in se prepričate sami, da gre delo mladostnikom odlično od rok.

Tanja Ješovnik