KONTAKT

Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka
Ulica 25. maja 2 a, 2250 Ptuj

tel: +386 (0) 2 771 07 80
fax:+386 (0) 2 771 07 85

e-naslov: sola@pivkaptuj.si

os.l-pivka@pivkaptuj.si

 

Erasmus+

 

 

GDPR

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov za OŠ dr. Ljudevita Pivka je: Primož OBREHT, univ. dipl. prav.

*Informacija o obdelavi osebnih podatkov za posameznike

e-naslov: primoz@czpp.si in telefon: 059 340 910

 

INFORMACIJE JAVNEGA ZNAČAJA

Katalog informacij javnega značaja

 

Izjava o dostopnosti

 
 

Obvestila

  • ŠOLA V NARAVI PPVI – CŠOD MURSKA SOBOTA 

    ponedeljek, 15. 4. 2024

    V Murski Soboti so nas pričakali prijazni učitelji in nasmejane kuharice CŠOD. Po namestitvi v sobe smo si ogledali okolico centra. Prva dejavnost je bila na urniku po kosilu. Govorili smo o pomenu ločevanja odpadkov, recikliranja in ponovne uporabe. Nato smo se lotili mletja starega papirja in izdelave novega. Kako zabavno! Ko smo pojedli večerjo, smo se odpravili še na večerni sprehod, pot pa nas je pripeljala do najboljšega sladoledarja. Vreme nam je služilo in za nami je krasen dan. Zdaj pa spat, jutri nas čakajo nove dogodivščine. 

     
  • ŠPORT NA OŠ dr. LJUDEVITA PIVKA PTUJ

    KOŠARKA

    V petek, 29. 3. 2024, se je šolska ekipa udeležila državnega tekmovanja v košarki za OŠPP v Ljubljani in osvojila 6. mesto.

    NAMIZNI TENIS

    V Litiji je v petek, 5. 4. 2024, potekalo državno tekmovanje v namiznem tenisu za učence in učenke OŠPP. Tekmovanja so se udeležili tudi najboljši igralci in igralke naše šole. Najboljši rezultat je dosegla Đuli Križanec, ki je osvojila 5. mesto.

    Tomaž Valenko

     
  • SEMENSKE KROGLICE

    Na OŠ dr. Ljudevita Pivka smo pristopili k akciji izdelave semenskih kroglic, ki jih je za čebelarske krožke pripravila Čebelarska zveza Slovenije. 

    V prodajalni HOFERSLO smo prevzeli donirani material in veselo začeli z delom. Izdelava semenskih kroglic je potekala v več delavnicah, kjer so se prav vsi učenci lahko preizkusili v izdelavi. Ob delu smo se zabavali, predvsem pa se veliko novega naučili. Naše območje bo v prihodnje sončno zacvetelo. Čebele bodo lahko nabirale cvetni prah in nektar na tisočerih cvetovih sončnic. Vabljeni, da jih posejete tudi vi in tako pridate svoj del k lepšemu svetu.

    Hvala Čebelarski zvezi Slovenije in trgovini Hofer za donirani material ter učiteljicama Jasni in Mariji za pomoč pri izvedbi delavnic.

    Marjetka Svenšek Kristovič

     
  • OBVESTILO OB ZADNJIH GROŽNJAH NA SLOVENSKIH ŠOLAH

    Spoštovani starši!

    Za varnost naših učencev, vaših otrok, lahko največ naredimo skupaj; da jim prisluhnemo, da jih slišimo in da opazimo, kadar nam s spremenjenim vedenjem sporočajo stisko.

    Naši učitelji oz. sodelavci vedo, kako je potrebno ravnati v primeru nenadnih situacij, z učenci pa se bomo pogovarjali o nedavnih varnostnih opozorilih. Prosimo vas, da se s svojimi otroki pogovorite v zaupnem tonu, predvsem pa na način, da ne boste dodatno krepili njihovih stisk.

    Priloga: Okrožnica Ministrstva RS za vzgojo in izobraževanje

    mag. Lidija Marin, ravnateljica

     
  • DAN ZA SPREMEMBE Z GIMNAZIJO PTUJ

    6. aprila 2024 je potekala 15. vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe pod sloganom Najbolj zlata je prostovoljska lopata, katere namen je spodbujanje prostovoljstva v dobro svoje skupnosti.

    V petek, 5. aprila, smo učenci 8. razreda OŠ dr. Ljudevita Pivka in dijakinje 3. letnika umetniškega oddelka Gimnazije Ptuj pod vodstvom mentorjev zasnovali načrt za privlačnejši izgled betonske stene ob šolskem igrišču. Ker smo se odločili, da bomo steno okrasili z mozaikom iz odpadnih ploščic, so dijakinje pripravile motiv, na osnovi katerega bo v prihodnjih mesecih postopoma nastajal mozaik.

    Pri zbiranju odpadnih ploščic potrebujemo pomoč občanov, zato bomo hvaležni vsem, ki imajo odpadne ploščice, da jih dostavijo na zbirno mesto pred našo šolo. S tem lahko vsak pripomore k uresničitvi naše akcije in širjenju prostovoljstva. 

     
  • BRANJE NE POZNA MEJA – ZRCALCE

    Po knjigi Zrcalce smo poustvarjali s 6. razredom. Pripoved se nas je zelo dotaknila in s pomočjo te tematike smo razvili pravi debatni krožek. Najprej smo se igrali igro Ogledala, tako da sta 2 učenca stala eden pred drugim, pri čemer je en učenec bil v vlogi ogledala, drugi pa je bil oseba, ki se gleda vanj. Koliko smeha, novih dogodivščin nam je odprla igra! Ugotovili smo, da smo tudi v življenju hodeča ogledala in da ljudje pogosto počnejo natanko to, kar počnemo mi, zato smo prišli do sklepa, da je bolje biti prijazen in nasmejan, saj je večja verjetnost, da bomo natanko to tudi dobili vrnjeno nazaj. Širimo torej dobro energijo in židano voljo! 

    Nato je učiteljica predstavila projekt Branje na pozna meja, spoznali smo nekaj hrvaških besed, na spletu poiskali podatke o avtorici obravnavanega dela, na koncu smo prebrali še pravljico. Komaj smo čakali, kako se bo končala in konec nas je naravnost presenetil. Medvedu nihče ni upal ugovarjati, zato so ga pustili v prepričanju, da je na “fotografiji” prav on. Tudi to dejstvo nam je dalo misliti. A je tudi v življenju tako? Se koga bojimo tako zelo, da ne povemo na glas svojega mnenja ali pogleda? Ja, tudi to smo si priznali. 

    Nato smo risali na temo knjige Zrcalce. Narisali smo polovico vseh živali, druga polovica je že bila narisana na učnem listu. Naslednjo uro smo izdelovali še lutke na slamicah in poustvarili lutkovno igro. Salve smeha so nas spremljale tudi pri lutkovni igrici Zrcalce, ki smo jo izvedli sami. Za režijo je poskrbela učiteljica, Marcel je bil pripovedovalec in poskrbel za didaskalije (ja, tudi to smo se naučili), Amadeja je odigrala lutko z vlogo zajčka, lutko ptiča je imel Nik, medved je bil Žan, Kaja pa je bila veverička. Nato smo se dotaknili še basni in se spomnili, v katerih znanih basnih nastopajo omenjene živali. Izvedeli smo, kakšna je razlika med pravljico in basnijo ter si ugotovitve tudi zapisali v zvezek. 

    Ure, ko smo obravnavali hrvaško književno delo Zrcalce, so bile zelo zabavne, predvsem pa poučne. Veliko smo se naučili, najbolj všeč pa so nam bile nove vloge, v katerih smo se preizkusili. 

    Tadeja Topolovec

     
  • 2. APRIL – SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU
    Veste, kateri dan je danes?
    Ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu vam mahamo v vseh barvah in oblikah, ki nas bogatijo …
    ❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜🤎🩶
     
     
  • ŠOLA V NARAVI, CŠOD Radenci ob Kolpi – 6. razred

    sreda, 27. 3. 2024

    Danes zjutraj smo se odpravili na daljši sprehod po bližnjih vaseh in do reke Kolpe. Med potjo smo si ogledali tukajšnje rastje, cvetoča drevesa, v manjšem potočku pa smo videli tudi črnega močerila. Popoldne smo spoznavali gozd in njegove prebivalce. Ker nas je ujel dež, smo nabrali naravne materiale in jih odnesli v učilnico, kjer smo iz njih sestavili zgodbo. Po večerji smo se sprostili ob družabnih in socialnih igrah.

    torek, 26. 3. 2024

    Danes smo dopoldne igrali igro štrbunk, nad igro smo bili navdušeni. Nato smo se preizkusili še v lokostrelstvu in pripravili svojo belokranjsko pogačo. Po kosilu smo se naučili, kako preživeti v naravi, zakurili smo ogenj in postavili šotor. Zvečer pa smo spletli še vsak svojo zapestnico.

    ponedeljek, 25. 3. 2024

    Danes smo varno prispeli v CŠOD Radenci ob Kolpi. Namestili smo se v sobe in si ogledali okolico. Po kosilu smo se preizkusili v plezanju in se odpravili do reke Kolpe. Na poti smo videli alpake, koze in noje. Zvečer smo po daljšem nočnem sprehodu omagani zaspali.

     
  • DAN ZA BOWLING IN OGLED ŽAGE

    12. 3. 2024 je 32 učencev PPVI višje stopnje izvedlo delovni dan. Najprej so si ogledali proizvodni proces na žagi LKF. Učenci so z zanimanjem prisluhnili gospodu Kukovcu, ki je predstavil delovanje žage. Pri pouku Delovne vzgoje delajo z lesom, zato jim je bila predstavitev zelo zanimiva. Po ogledu so pohiteli do Bowling centra Ptuj. Učenci so najprej pomalicali, nato pa se z navdušenjem nad novimi dogodivščinami razporedili v skupine in igra je hitro stekla. Med igro so sproščeno kramljali in se zabavali. Po zaključeni zabavi na stezah so se odpravili na sprehod po mestu in nazaj proti šoli.

    36 učencev iz  NIS-a višje stopnje je izvedlo tehniški dan. Sprehodili so se skozi mesto in hiteli do Bowling centra Ptuj, da bi se čimprej pomerili v kotaljenju krogel in podiranje kegljev. Razporedili so se v skupine.  Igra, smeh in dobra volja so napolnili prostor. Čutiti je bilo tekmovalno vzdušje. A vsake igre je enkrat konec in pred vrati so že čakali učenci PPVI. Po malici so se odpravili do Žage LKF, kjer so tudi njim predstavili delovanje žage.

    Zahvaljujemo se zaposlenim v Bowling centru Ptuj in gospodu Dominiku Kukovcu, ki je predstavil proizvodnjo v obratu žage.

     
  • AKCIJA ZBIRANJA RABLJENIH OČAL

    Spoštovani starši, rejniki.

    Na šoli zbiramo rabljena očala (korekcijska in sončna), ki jih več ne potrebujete.

    Akcijo organizira Lions kluba Ptuj Primus. Skupaj lahko pomagamo slabovidnim ljudem v manj razvitih deželah.

    Zabojnik, kamor lahko oddate očala, bo v avli šole do konca aprila.

    Pomagajmo skupaj.

    ravnateljica mag. Lidija Marin

     
 

Dogodki

 
 
 
 
Dostopnost