GO-CAR-GO ZAKLJUČNO SREČANJE

V četrtek, 19. 5. 2022, je potekalo zaključno dejanje mednarodnega Erasmus+ projekta GO-CAR-GO+, katerega nosilec je SŠC Ptuj – Strojna šola pod vodstvom ravnateljice Anje Jesenik Grašič in v katerem sodeluje 9 partnerjev iz 4 držav. Med njimi je tudi naša šola. V okviru projekta smo izdelali ekstramobil, ki smo ga poimenovali PIVKO MOBIL. V bistvu smo naredili mini avtodom, ki ga poganja elektro motor. Elektriko za delovanje motor pridobiva iz solarne celice, ki je nameščena na streho avtomobila. Lahko trdimo, da smo med prvimi, ki smo izdelali mini avtodom, ki za svoje delovanje uporablja električno energijo, v celoti pridobljeno iz solarnih celic.

V celotnem projektu so sodelovali učenci iz programa NIS in PPVI. Poleg bogatih izkušenj, ki so jih dobili, so se imeli možnost tudi družiti z učenci in dijaki iz drugih šol. Med njimi so bile tudi šole iz drugih držav. S tem smo spodbujali tudi socialno vključenost naših učencev v lokalno in širše okolje.

Na tekmovanju smo dosegli odlično 3. mesto po izboru sodelujočih ekip. Zraven tega smo dobili še posebno priznanje za tehnološko dovršenost pri izdelavi nadgradnje avtomobila.

Mentorja: Simon Petek in Borislava Munda

Sodelujoči učenci: Žan K., Matic, Klemen, David, Boštjan, Marko, Simon, Žan H., Enej, Miha, Martin

Čestitke vsem sodelujočim.