ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA SPODBUJANJE SOCIALNE VKLJUČNOSTI

V četrtek, 26. maja 2022, je v dvorani Gimnazije Ptuj potekala zaključna konferenca projekta “Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje“, ki sta ga financirala Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni skladi, od leta 2017 pa smo ga izvajali Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka, Društvo Sožitje Ptuj in poslovodeči CIRIUS Kamnik.

Konferenca z naslovom “Vključujoča enakost v tržni ekonomiji” je bila namenjena predstavitvi petletnega dela, katerega namen je bil ustvarjanje socialnih mrež v lokalnem okolju pri mladih s posebnimi potrebami za čim večjo samostojnost in lažje vključevanje v realna delovna okolja. Vsaka od partnerskih organizacij je vključevala svojo ciljno skupino posameznikov – CIRIUS Kamnik dijake, OŠ dr. Ljudevita Pivka devetošolce, Društvo Sožitje Ptuj pa svoje mlade uporabnike, ki se vključujejo v društvo. Na konferenci sta zbrane pozdravila županja MO Ptuj, ga. Nuška Gajšek, in župan Občine Kamnik, g. Matej Slapar. 
 
V organizacijo so bili vključeni tudi dijaki in učenci – poskrbeli so za registracijo gostov, jih pospremili na njihove sedeže, povezovali prireditev, nastopali z glasbenimi in plesnimi točkami, na stojnicah predstavili izdelke, pridružili pa sta se tudi naši bivši učenki, zdaj dijakinji Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj, kjer so poskrbeli za pogostitev na konferenci.
 
Iskrena hvala Gimnaziji Ptuj, ki nam je omogočila izvedbo dogodka v njihovih prostorih, iskrena hvala podjetju Talum, ki nam je posodilo mize za uživanje na terasi, predvsem pa vsem sodelavkam, sodelavcem in učencem, ki so dodali del svojega časa in truda, da je dogodek uspel. 
Vojka Havlas, koordinatorica projekta SSV