Tudi v šolskem letu 2018/19 smo pristopili k projektu GO – CAR – GO, ki ga organizira Šolski center Ptuj. V letošnjem šolskem letu smo preoblikovali avtomobilček, tako da smo mu dodali nekatere elemente in nastal je avtomobil z imenom NETOPIRJEVO VOZILO.

Pri samem začetku je bilo najprej potrebno dobiti idejo in narisati skico avtomobila, kar so učenci vestno naredili. Kasneje smo podmazali in preverili vse gibljive dele, dodatno smo preverili vse varnostne sisteme, če pravilno delujejo (zavore, ročna zavora, varnostni pas). Sledila je nadgradnja, odločili smo se, da bomo za nadgradnjo uporabili vezano ploščo. Učenci so izdelali dodatke za avtomobil in jih vgradili. Kasneje je bilo potrebno celotno vozilo prebarvati in dodati detajle. Našemu vozilu smo dodali še solarne lučke in ga opremili z bluetooth zvočnikom za predvajanje glasbe preko mobilnega telefona.

Med celotnim procesom izdelave avtomobila so si učenci pridobili znanja iz obdelave različnih materialov. Pri delu so učenci razvijali svoje ustvarjalne sposobnosti in ročne spretnosti. Skrbeli so za varno delo in pridobili znanja o proizvajanju električne energije iz alternativnih virov (sončne celice – luči na avtomobilu).

Več o samem postopku izdelave Netopirjevega vozila si lahko ogledate na slikah.

Naše vozilo bomo predstavili in z njim tekmovali v sredo, 15. 5. 2019, na parkirišču pred Srednješolskim centrom na Ptuju. Vozilo bo po končanem tekmovanju odpeljano v nakupovalni center Qlandija na Ptuju, kjer bo na ogled obiskovalcem do 20. 5. 2019.

V četrtek, 23. 5. 2019, se bodo učenci, ki so sodelovali pri projektu in mentor udeležili strokovne ekskurzije v podjetje Talum.

Mentor: Simon Petek


V sredo, 15. 5. 2019, so se učenci Aljaš, Nejc, Mitja, Primož in Žan udeležili tekmovanja z ekstramobilom, ki so ga poimenovali Netopirjevo vozilo in je nastal v okviru projekta GO – CAR – GO, ki ga vodi Šolski center Ptuj. Učenci so se pomerili v dveh vožnjah z ekstramobilom, najprej se je meril čas in potem še dolžina prevožene poti z ekstramobilom. Naš ekstramobil – Netopirjevo vozilo, se je odlično odrezalo v vseh vožnjah in dobilo priznanje za izvirnost rešitve pri izdelavi nadgradnje ekstramobila. Netopirjevo vozilo in ostala vozila, ki so sodelovala v projektu so razstavljena v nakupovalnem središču Qlandija na Ptuju (1. nadstropje) od 15. do 20. 5. 2019.  Vljudno vabljeni, da si jih ogledate. Za nagrado smo si prislužili tudi ekskurzijo. In sicer se bomo nagradne ekskurzije učenci in mentor udeležili v četrtek, 23. 5. 2019, v podjetje Talum.

Simon Petek