SKUPAJ POBARVAJMO DAN
 
V petek, 5. maja, smo na ptujski Mestni tržnici tudi mi barvali dan – skupaj z VDC Sožitje Ptuj, Vrtcem Ptuj (enota Tulipan), razvojnim oddelkom vrtca Pivkolin, OŠ Ljudski vrt, OŠ Breg, OŠ Olge Meglič, Gimnazijo Ptuj, ZUDV Dornava (enota Vičava), Dnevnim centrom Društva Ars Vitae, Kamro, Društvom Razvoj, Društvom Steza in Domom upokojencev Ptuj (enote Ptuj, Juršinci, Muretinci ter Kidričevo).
Prireditev je vodila zabavna Urška Vučak Markež. Najprej smo si ogledali spoznavne igre, pri katerih so sodelovali vsi sodelujoči zavodi, nato pa smo se razdelili po delavnicah. Eni so metali obroče, drugi hodili z lončki, plesali zumbo ali barvali kamne. Različne igre so za nas pripravili tudi v Špajzi modrosti, kjer smo igrali namizne igre, ročni nogomet in ping pong ter se v preizkusili v zabavni strelastiki. Ogledali smo si tudi bibliobus, v katerem je knjižničarka pripovedovala zgodbe. Sledil je ples z Jernejem Brenholcem. Plesalcem smo se pridružili tudi mi, da smo zapolnili velik del tržnice. Nato smo se v delavnicah zamenjali in aktivno preživeli preostali čas do odhoda nazaj v šolo.
Kot vsi ostali je tudi naša šola prispevala kos sestavljanke – pobarvali smo jo v barvah naše šole in popisali z besedami, ki nas najbolj opisujejo. Zapisali pa smo tudi zgodbo o tem, kaj nas najbolj veseli. Vključena bo v e-zbirko z naslovom Mozaik skupnih zgodb. 
 
Hvala vsem učiteljem, Špajzi modrosti, Knjižnici Ivana Potrča Ptuj in Društvu Razvoj, ki so za nas pripravili in izvedli zanimive delavnice. Dan je minil v znamenju sonca, druženja in novih poznanstev.
Vojka Havlas