DAN ZA BOWLING IN OGLED ŽAGE

12. 3. 2024 je 32 učencev PPVI višje stopnje izvedlo delovni dan. Najprej so si ogledali proizvodni proces na žagi LKF. Učenci so z zanimanjem prisluhnili gospodu Kukovcu, ki je predstavil delovanje žage. Pri pouku Delovne vzgoje delajo z lesom, zato jim je bila predstavitev zelo zanimiva. Po ogledu so pohiteli do Bowling centra Ptuj. Učenci so najprej pomalicali, nato pa se z navdušenjem nad novimi dogodivščinami razporedili v skupine in igra je hitro stekla. Med igro so sproščeno kramljali in se zabavali. Po zaključeni zabavi na stezah so se odpravili na sprehod po mestu in nazaj proti šoli.

36 učencev iz  NIS-a višje stopnje je izvedlo tehniški dan. Sprehodili so se skozi mesto in hiteli do Bowling centra Ptuj, da bi se čimprej pomerili v kotaljenju krogel in podiranje kegljev. Razporedili so se v skupine.  Igra, smeh in dobra volja so napolnili prostor. Čutiti je bilo tekmovalno vzdušje. A vsake igre je enkrat konec in pred vrati so že čakali učenci PPVI. Po malici so se odpravili do Žage LKF, kjer so tudi njim predstavili delovanje žage.

Zahvaljujemo se zaposlenim v Bowling centru Ptuj in gospodu Dominiku Kukovcu, ki je predstavil proizvodnjo v obratu žage.