ŠOLA V NARAVI, MURSKA SOBOTA

TOREK, 11. 4. 2023

Zjutraj smo prispeli v CŠOD Murska Sobota. Prijazno so nas sprejeli in namestili smo se v sobe. Sami smo oblekli posteljnino in si razpakirali potovalke. Kosilo je bilo odlično. Po druženju smo šli v romsko naselje Pušča. Videli smo zanimive hiše, majhne kužke, dobre avte, nogometno igrišče, vrtec in gasilski dom, ki ga ima edino romsko naselje v Sloveniji. Vsi so nas prijazno pozdravljali. Naselje je okrašeno z velikonočnimi okraski in imajo veliko kipcev sv. Marije. Po prihodu v dom je sledila večerja.

SREDA, 12. 4. 2023

Zjutraj smo se zbudili polni energije, se oblekli in odšli na zajtrk. Za zajtrk smo jedli čokolešnik in pašteto. Nato smo se oblekli in odšli v Expano. Doživeli smo virtualni polet z balonom in si ogledali časovni prikaz od prazgodovine do danes. Izmerili smo si našo koncentracijo in sošolec Emanuel je dosegel najboljši dnevni rezultat – 82 % koncentracije. Ogledali smo si virtualne živali – jelena, sovo, žabo, štorkljo. Naredili smo sprehod ob jezeru, pojedli malico in se odpravili proti domu, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu smo si privoščili kapučino, čaj in prigrizke. Polni energije smo se odpravili proti gradu Murska Sobota. Videli smo grofe, staro kmečko hišo, igrali na 150 let stari klavir in se seznanili s starim orožjem. Nato je sledilo presenečenje – ”Gremo mi po svoje”. Ogledali smo si evangeličansko cerkev in spomenik padlim v drugi svetovni vojni ter si privoščili sladoled, ledeno kavo in pijačo.

ČETRTEK, 13. 4. 2023

Dan se je začel deževno. Po zajtrku smo imeli kuharsko delavnico, na kateri smo gnetli testo in oblikovali prekmursko pletenko – perece. Med vzhajanjem testa smo izdelovali plakat o pekarni. Na plesni delavnici smo se učili dva prekmurska plesa: Marko skače in Špic polka. Po kosilu smo pili kapučino in pojedli naše dobrote – perece. Pri učitelju Andreju smo imeli lokostrelstvo, kjer smo zelo uživali. Po večerji smo imeli talente in se predstavili s pevsko in dvema plesnima točkama. Našo šolo so zastopali Duo Veseljaka, Matej z izraznim plesom in Nejc ter Žiga z Rock me baby. Večer smo zaključili s plesom, na katerem smo plesali še z dvema drugima šolama. Jutri pa nas čaka presenečenje …

PETEK, 14. 4. 2023

Dobro jutro, zadnji dan! Najprej smo se uredili, spakirali, slekli posteljnino in odšli na zajtrk. Po zajtrku smo šli na čaranje. Sledilo je presenečenje – kapučino in vroča čokolada pri sosedovih. Potem smo odigrali še igro “Štrbunk”. Pojedli kosilo in končno dočakali prekmursko gibanico. Odigrali še zadnjo partijo biljarda in namiznega nogometa. Zahvalili smo se za gostoljubje in veseli pričakali šoferja Marka. Želimo si še iti v šolo v naravi. 

Ptuj, prihajamoooo.

učenci PPVI 5a-6a in 6b