Naša lepa, nova šola


Gradnja šole v mesecu maju 2016 – Naša šola počasi dobiva končno podobo

V mesecu maju se je šola v notranjosti popolnoma spremenila. Pobarvane so vse stene, prav tako je v šoli že skoraj vso pohištvo. Po učilnicah se montirajo table, stenski panoji in pohištvo se postavlja na svoje mesto.

V telovadnici je parket zaključen, na njem so že narisana vsa polja za igro različnih športnih panog (odbojka, košarka, rokomet), prav tako pa je zmontirano že vso športno orodje, ki se bo lahko uporabljalo pri samem pouku športa. Telovadnica je razdeljena na veliko in malo telovadnico, ki sta med seboj ločeni z zložljivo predelno steno. V mali telovadnici je plezalna stena ter manjši center za izvajanje različnih vaj ter ogledala. V veliki telovadnici je večji multifunkcijski center, drogovi, letveniki  in še veliko drugega.

Čakamo še na oznake prostorov in usmerjevalne table, potem pa bo projekt počasi zaključen. Nato sledijo še vsi pregledi ter izobraževanja strokovnih delavcev za uporabo nove šole.

Vsi se že zelo veselimo in komaj čakamo poletja, da se bomo lahko preselili v novo zgradbo.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu aprilu 2016

Tako in nadaljujemo. V ponedeljek, 4. aprila 2016 so se vrata naše nove šole spet odprla.

Nadaljuje se z deli, tam kjer se je končalo. Barvajo se prostori v pritličju in kleti, delajo se zadnji premazi parketa. V telovadnici se že montirajo tribune. Dela pospešeno napredujejo. V naslednjem tednu se bo začelo s polaganjem parketa v telovadnici. V garderobah v telovadnici je že nameščena oprema. Ker je trava že nekoliko zrasla, jo je bilo potrebno pokositi. Z izvajalcem se dogovarjamo glede zadnjih podrobnosti. Nadaljevali se bodo tedenski koordinacijski sestanki. Vsi se že zelo veselimo, ko vidimo, da dela gredo proti koncu.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v letu 2016

http://www.petv.tv/novice/splosno/s-septembrom-v-novo-os-dr-ljudevita-pivka/

Informacija o poteku projekta Novogradnja OŠ dr. Ljudevita Pivka


Gradnja šole v mesecu decembru 2015

V prazničnem mesecu decembru se dela na novi šoli nadaljujejo. Tako so zaključeni vsi parketi po učilnicah in tudi polakirani, manjkajo samo še zaključni dodatki pri parketu.
V prvem nadstropju je zaključni sloj z barvo, v rumeni in rjavi barvi, kar se sklada tudi z ostalim stavbnim pohištvom. Zaključene so lesene obloge sten po celotni šoli, tako po hodnikih kot po telovadnici. V telovadnici so zmontirana že nekatera igrala oziroma narejena je predpriprava za različne rekvizite (koše, kroge, letvenike, …).

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu oktobru 2015

V mesecu oktobru so se dela pospešeno nadaljevala. Zmontirana je že vsa sanitarna oprema po sanitarnih prostorih po celotni šoli, tako da so celotne sanitarije praktično dokončane. Manjkajo samo še milniki, podajalniki papirja, koši….
Parketi so položeni po celotni šoli, zdaj se parketi brusijo in lakirajo. Izvajajo se lesene obloge zunanjih teras. V telovadnici se nadaljuje z dokončevanjem športnega poda, pritrjujejo se že lesene obloge po stenah telovadnice. V okolici šole je posejana trava, ki je že vzklila. Dela potekajo po planu naprej.

 mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu septembru 2015

V šoli so se začeli polagati parketi, ki so bili do konca meseca septembra dokončani. Sedaj se bo začelo z brušenjem parketov in montiranjem preostalih vrat. V telovadnici se je začel izvajati športni pod. Urejena je že okolica šole, posadili so drevesa in posejali travo. V kratkem bodo končali tudi vse tlake pred vstopom v šolo in v okolici šole. Vgradile so se notranje police na oknih, izveden je bil strelovod. V kopalnicah in straniščih so vgrajeni kerrock pulti.

Notranjost šole dobiva vedno bolj dodelano podobo, prav tako okolica nove šole. Dela napredujejo pa planu. Še naprej potekajo tedenski koordinacijski sestanki, sama usklajevanja glede posameznih detajlov pa potekajo že med tednom. Vedno bolj smo veseli, saj vidimo, da naša pričakovanja in želje postajajo resničnost.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu avgustu 2015

Zaključena je zunanjost nove šole, sedaj pa se dela pospešeno nadaljujejo tudi v notranjosti. Nova jedilnica je zaključena, manjka samo še oprema. Po nadstropjih se polaga talna keramika, opremljajo se toaletni prostori s sanitarno keramiko ter položena je keramika po stopnicah. Iz tedna v teden je notranjost bolj dodelana. Začela so se vgrajevati vrata v vse prostore ter zmontirane so luči na hodnikih.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu juliju 2015

Čeprav so dopusti, se na šoli pospešeno dela. Ko se je zaključilo šolsko leto, se je začelo z urejanjem skupne jedilnice, ki je v sklopu Dijaškega doma. Na jedilnici se bo uredila tudi nova streha. Jedilnica je velik, svetel, odprt prostor, ki ima izhod na teraso. V notranjosti same šole pa se po hodnikih polagajo ploščice. Vgrajeno je tudi dvigalo. Pospešeno se ureja okolica same šole. V grobem je že urejeno parkirišče pred glavnim vhodom v šolo. Asfaltirajo se vse površine okrog Dijaškega doma in nove šole. Ureja se tudi okolica, igrišče pred šolo ter teren, kjer bodo zelenice. Terase z nadstreški so v zaključni fazi. Sestanki na gradbišču se nadaljujejo.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu maju 2015

Od meseca marca in do meseca maja 2015 je naša šola dobila dokončno zunanjo podobo. Tako je celotna šola oblečena v fasado rumeno sive barve. Imamo pa že tudi vsa vhodna vrata, ki so v sivi barvi. Zaključuje se klančina za invalide. Prav tako se je začelo urejati parkirišče in cesta ob šoli ter igrišče.
V notranjosti šole so po tleh narejeni estrihi, zapirajo pa se tudi stropovi. Na sanitarijah se je začelo s polaganjem keramike. Notranjost šole je vedno bolj dodelana, kar ji počasi daje končno podobo. Še naprej se vršijo tedenski sestanki vseh udeleženih na gradbišču.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja šole v mesecu aprilu 2015


Gradnja šole v mesecu marcu 2015

Kot nam je bilo obljubljeno, se gradnja naše šole res nadaljuje in sicer otvoritev gradbišča je bila v ponedeljek, 2. marca 2015. Vsi, ki kakorkoli sodelujemo pri projektu novogradnje, smo se zbrali na gradbišču in pregledali stanje.
Da si boste lažje predstavljali, kakšna je notranjost nove šole, prilagamo spodnje fotografije.
Vsak teden se spet vršijo koordinacijski sestanki na gradbišču in sicer vsak torek ob 9.uri. S projektanti in investitorji potekajo zadnje uskladitve glede notranje opreme za naše nove prostore.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Gradnja naše nove šole se nadaljuje

V ponedeljek, 2. marca 2015 se je gradbišče naše nove šole odprlo in gradnja se nadaljuje.


Rast naše nove šole v januarju 2015


V četrtek , 11. decembra 2014 je potekal ogled novogradnje z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem, vodjo projekta s strani Mestne občine Ptuj gospo Mojco Horvat, predstavnikom izvajalca gospodom Antunom Daljevcem in nadzorniki na gradbišču ob prisotnosti ravnateljice šole.

Gradnja šole se bo nadaljevala v letu 2015, predvidoma spomladi glede na dinamiko financiranja in fazno gradnjo, ki je bila načrtovana že od začetka same gradnje nove šole.

Sporočilo za javnost [ddownload id=”791″]

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-slovenska-kronika/174305468


Rast naše nove šole v novembru 2014

V mesecu novembru je bila zaključena streha objekta. Šola je dobila dokončno zunanjo podobo, saj so vgrajena vsa okna in police. Delno je izvedena fasada objekta (telovadnica, delno šolski del). V notranjosti šole so že delno izvedeni estrihi ter predelne stene. Prav tako je že narejena predpriprava za sanitarne elemente ter predpriprava za radiatorsko in talno gretje. Nameščene so klimatske naprave na strehi. Pri zunanji ureditvi je izveden oporni zid in terase. Takšno je bilo končno stanje na naši novi šoli 28.11.2014, ko so se dela na šoli začasno zaustavila.

 mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljica


Rast naše nove šole v oktobru 2014

V mesecu oktobru so se dela na naši novi šoli pospešeno nadaljevala. Zaključila so se zadnja zunanja dela na telovadnici in telovadnica je dobila fasado z ličnimi zunanjimi žaluzijami. V grobem se je začela urejati okolica šole. V notranjosti so se začele urejati vse strojne (vodovod, ogrevanje, prezračevanje, …) in elektro instalacije. Vsak petek so se vršili operativni sestanki vseh vpletenih na gradbišču.

mag. Lidija Hameršak Marin, ravnateljicaRast naše nove šole v januarju 2014


Rast naše nove šole v decembru 2013


Rast naše nove šole v novembru 2013

no images were found


Rast naše nove šole v oktobru 2013 – pogled iz vrha dijaškega domaZAČETEK TEŽKO PRIČAKOVANE GRADNJE ŠOLE

Na prvi šolski dan po shodu staršev pred šolo in s podpisom pogodbe na dan 2. septembra 2013 so se gradbena dela nove šole le pričela.

Na podlagi sklenjene pogodbe z državo je Mestna občina Ptuj pristopila k pripravi razpisa za izbor izvajalca za izgradnjo OŠ dr. Ljudevita Pivka. Razpis je bil objavljen na portalu javnih naročil 10. junija 2013. Izbor izvajalca oziroma odločitev je bila sprejeta 8. julija 2013.

Mestna občina Ptuj je 2. septembra 2013 podpisala z izbranim izvajalcem GP Project ing d.o.o. pogodbo o štiriletnem financiranju gradnje. Pripravljalna dela so se začela 2. septembra 2013.

Operativni sestanki potekajo ob petkih ob 8. uri v knjižnici Dijaškega doma. Dela potekajo po začrtanem programu. Vidni so že izkopi, kjer bo stala naša nova šola.

Dragica Emeršič, ravnateljica