ŠOLA V NARAVI PPVI – CŠOD MURSKA SOBOTA 

petek, 19. 4. 2024

Vsega lepega je enkrat konec. Po ogledu lepo urejene Pušče smo se najedli in poslovili od učiteljev. Ga. Irena, ga. Alenka, g. Miha in g. Andrej – hvala vam za prijetno sodelovanje. Kar smo izvedeli, doživeli in občutili v CŠOD Murska Sobota, smo odnesli s sabo domov v obliki lepih spominov.

četrtek, 18. 4. 2024

Že med jutranjo telovadbo je sonce napovedovalo lep dan. Odpravili smo se na ogled Expana ob Soboškem jezeru. Doživeli smo virtualno potovanje v preteklost, najbolj pa nas je navdušila simulacija poleta z balonom. Na poti nazaj smo si privoščili postanek in osvežitev s kokakolo. Popoldne smo si ogledali še muzej v gradu in v eni od soban s postavljeno t. i. ižo prisluhnili pristni prekmurščini. Seveda smo našli čas še za sladoled. Večer so nam v domu popestrili s poslovilno zabavo Pokaži, kaj znaš. Najprej so se predstavili naši in brežiški učenci, nato se sledil ples. Samo enkrat še gremo spat, preden se vrnemo na naš Ptuj.

 

sreda, 17. 4. 2024

Najprej je kazalo, da bo dan oblačen. Na pohod smo se odpravili dobro oblečeni. Pri gradu Rakičan pa nas je pozdravilo sonce in nas spremljalo do Soboškega jezera pa vse nazaj do doma. Po kosilu in počitku smo urili orientacijo okrog CŠOD-ja, popoldne pa se naučili še dva prekmurska plesa. Najbolj zabaven del dneva je bilo tekmovanje v štrbunku! Pomerili smo se učenci med sabo, učiteljice med sabo in učenci proti učiteljicam. Vsem nam je šlo odlično – zagotovo se pomerimo še kdaj. 

 

torek, 16. 4. 2024

Deževni torek smo preživeli na toplem. Dopoldne je bil na vrsti “land art” – ustvarjali smo različne slike iz naravnih materialov. Za spomin na Prekmurje smo si izdelali še kolaž s podobo štorklje. Popoldan je minil v kuharski delavnici. Eni smo pekli prekmurske perece, drugi brezglutenske mafine. Zdaj že diši iz kuhinje! Danes smo tudi praznovali, saj je z nami slavljenec Maj, ki je dopolnil 15 let. Dan smo zaključili z bingom in se na koncu z Jasmino veselili njene zmage.

 

ponedeljek, 15. 4. 2024

V Murski Soboti so nas pričakali prijazni učitelji in nasmejane kuharice CŠOD. Po namestitvi v sobe smo si ogledali okolico centra. Ugotovili smo, da se bomo naslednje dni družili z učenci iz Brežic. Prva dejavnost je bila na urniku po kosilu. Govorili smo o pomenu ločevanja odpadkov, recikliranja in ponovne uporabe. Nato smo se lotili mletja starega papirja in izdelave novega. Kako zabavno! Ko smo pojedli večerjo, smo se odpravili še na večerni sprehod, pot pa nas je pripeljala do najboljšega sladoledarja. Vreme nam je služilo in za nami je krasen dan. Zdaj pa spat, jutri nas čakajo nove dogodivščine.