KAKO SMO PREŽIVELI DAN V RAJSKEM SAKUŠAKU

Jutranjo meglico so odganjali topli sončni žarki, ki so nakazovali, da bo dan čudovit. Že veselo petje med vožnjo je obetalo pestro dogajanje.

Ko smo prispeli v Juršince, nas je pričakala mentorica Tamara s tremi kužki. Ko smo stopili na jaso in pogledali v daljavo, sta se nam srce in um umirila. Razdelili smo se v skupine in pričeli z dejavnostmi. Raznolike naloge, ob katerih je bilo slišati obilo smeha, so poskrbele, da je čas kar poletel. Prva skupina je zakurila ogenj, druga skupina pa je pričela pripravljati zelenjavo, iz katere smo pripravili enolončnico, ki smo jo kuhali v kotlu. Najbolj pogumni so se preizkusili v jahanju pod budnim očesom učiteljice Tamare in dveh krasnih konjev. Nekateri učenci, sicer vešči jahanja, so izvedli tudi jahanje v kasu. Spekli smo tudi kruhke, pri čemer smo na palico nanesli tanek sloj testa in ga pekli nad žerjavico. Mnjam, bil je omamno dober! Za sladico ni manjkala niti peka palačink na prostem. Pri mizi za palačinke je bila zmeraj gneča, palačinke so izginile, kot bi mignil. Je lahko še boljše?

Vzdušje je bilo krasno, preživeli smo aktiven in pester dan na prostem. Salve smeha in živahne razprave je prekinila ura, ki nas je opomnila, da je čas za vrnitev v šolo. Obiščite kdaj ta košček raja, prepričani smo, da bo vsak našel kaj zanimivega zase.

Tadeja Topolovec