JAHANJE NA KMETIJI ZA PPVI 1-2

V začetku oktobra smo se učenci in učitelji PPVI 1-2 odpravili na dan dejavnosti na kmetijo v Juršince. Bil je krasen jesenski dan, sonce nas je grelo in polni pričakovanj smo se peljali v Slovenske gorice.

Na kmetiji so nas najprej pozdravili trije kužki, nato pa smo se malce razgledali in poigrali. Ampak prav kmalu smo si ogledali živali, ki živijo pri Tamari. Kozel in dve kozici se niso pustili božati, zato pa smo lahko pobožali kokoške, račke in zajčke. Najbolj pa smo se razveselili dveh konjev. Spoznali smo belega Peksija, mu ponudili jabolko, nato pa ga še očedili. Videli smo tudi njegov hlev. Nato pa je končno sledilo jahanje, ki smo se ga vsi najbolj veselili. Koliko veselih in nasmejanih obrazov je bilo videti ta dan. Po tem krasnem doživetju pa nas je čakala še odlična malica – palačinke s čokoladnim namazom, jabolčni kompot in domači sok.

Neizmerno smo uživali in si zaželeli, da bi še kakšen dan lahko šli na jahanje. V šolo smo se vrnili polni vtisov, utrujeni, a hkrati zelo, zelo zadovoljni.

Tanja Ješovnik